Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så lever svenska kungabarnens kusiner idag – livet utanför rampljuset

18 mar, 2022 
AvElin Jonsson
AvElin Jonsson
Fotograftt
Här är kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prins Carl Philips alla kusiner idag!
Kungliga anor överallt!
Här är kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prins Carl Philips alla kusiner idag!
Annons
TV: Se de vackraste kungliga bröllopsklänningarnaBrand logo
TV: Se de vackraste kungliga bröllopsklänningarna

Kungens systrar har även de ynglat av sig. De fyra systrarna som tillsammans brukar kallas för Hagasessorna heter Margaretha, Birgitta, Désirée och Christina, och här är deras barn och barnbarn idag.

Ta del av det stora kungliga släktträdet!

Prinsessan Margarethas barn och barnbarn

Prinsessan Margaretha, 87, brukar beskrivas som den mest anonyma av alla Hagasessor. Hon bor utanför Chipping Norton i Oxfordshire i England. Sedan maken John Ambler dog 2008 bor hon ensam på godset.

Margarethas äldsta är dottern Sibylla von Dincklage Ambler, 56, hon växte upp i England men bor numera i Tyskland. Till yrket har hon sysslat med bland annat import och export på ett klädföretag. Tidigare var hon gift med Cornelius von Dincklage och tillsammans har de barnen Madeleine, 22 och Sebastian, 21. Dottern Madeleine var kronprinsessans brudnäbb sommaren 2010.

Annons
Sibylla von Dincklage 2015.

Mellansonen Edward Ambler, 55, som går under smeknamnet Ed, är bosatt i England där han arbetar som konstnär och designer. Han beskrivs i medierna som en hippe snarare än en kunglighet. Vad gäller Eds relationer kan vi i alla fall se att han 2010 fortfarande var gift med läraren och konstnären Helen Jane Ross som han har barnen Sienna Rose, 21 och India Tani, 18, tillsammans med. Men efter 2010 finns det inga fler uppgifter att tillgå.

Edward Ambler och Helen Ross 1998.
Annons

James Ambler, 54, är sedan 2001 gift med Ursula Mary Shipley med vem han har barnen Oscar Rufus, 17 och Lily, 18. Till yrket titulerar han sig försäljnings- och marknadschef på telekommunikationsföretaget Piran Thechnologies. Precis som sin mor håller han sig mer än gärna långt bort från rampljuset.

James Ambler och hustrun inför kronprinsessans bröllop sommaren 2010.

Prinsessan Birgittas barn och barnbarn

Hagasessan Birgitta, 85, bor på Mallorca och älskar att golfa. Hon var gift med den nu avlidna prinsen Johann Georg av Hohenzollern-Sigmaringen, som även kallades för Hansi. Med Hansi fick hon tre barn.

Birgittas äldsta son prins Carl Christian, 59, är gift med Nicole Helene Neschitsch, 56, och tillsammans har de sonen Nicolas Johann, 22. Numera bor de i Tyskland och prins Carl Christian arbetar på Münchenföretaget ARRI Cameras som hyr ut utrustning till filminspelningar. Och om det är sant som man säger, att kärt barn har många namn så är Birgittas äldsta son verkligen ett kärleksbarn. Detta då han gavs hela åtta namn under dopet: Carl Christian Friedrich Johannes Maria Meinrad Hubertus Edmund (!). Men Carl Christian är även van vid att kallas för Kiki.

Annons
Carl Christian von Hohenzollern med hustrun Nicoleoch Helene Silfverschiöld på väg till kronprinsessans vigsel 2010.

Prinsessan Désirée av Hohenzollern, 58, bor i precis som sina bröder i Tyskland, München. Med exmaken den tyske greven Heinrich av Ortenburg har hon barnen Carl Theodor, 29, Friedrich-Hubertus, 26, och Carolina, 25. Efter äktenskapet med greven gifte hon om sig med miljardären Egbert von Bohlen und Halbach, 66, vars familj äger tyska industrikoncernen Krupp.

Prinsessan Birgittas dotter Desireé och hennes exman Heinrich von Ortenborg vid kusinen Sibylla Amblers bröllop i Klosterkyrkan söder om München 1998.

Birgittas yngsta son prins Hubertus har hunnit bli 56 år och i Sverige ser vi honom mest när det är stora kungliga familjehögtider, som när kungen hade sin 70-årsfest. Annars lever han ett rätt vanligt liv i München, med jobbet på företaget ARRI Cameras (där han också är kollega med sin äldre bror prins Carl Christian). Precis som sin äldre bror har han åtta namn, men han gillar även sitt smeknamn Miki. Han är gift med prinsessan Ute Maria Köning, 49, och tillsammans har de sonen Lennart Carl Christian, 21.

Annons
Hubertus von Hohenzollern och frun Ute Maria von Hohenzollern vid prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop 2015.

Prinsessan Desirées barn och barnbarn

Kungens näst yngsta syster Désirée, 83, bor på slottet Koberg, som ligger en mil söder om Trollhättan. Tillsammans med framlidne maken Niclas Silfverschiöld, som avled i april 2017, har hon tre barn.

Carl Silfverschiöld, 56 har tillsammans med entreprenörerna Svante Andersson och Per Arwidsson nyligen startat flygföretaget Västflyg AB. Det nybildade företagets åtagande är att återstarta det reguljära flyget mellan Trollhättan-Vänersborgs flygplats och Bromma. I slutet på mars lyfter det första planet från Trollhättan-Vänersborg, är det sagt. Tillsammans med Maria Gunilla Silfverschiöld, 56, har han dottern, Anna Silfverschiöld, 15.

Annons
Carl Silfverschiöld på Victorias födelsedag 2014.

Christina ”Tina” ”Titti” de Geer (tidigare Silfverschiöld), 55, är civilekonom och 1999 gick hon och gifte sig med Hans de Geer, 59, och tillsammans har de tre barn: Estelle, 21, Ian, 20, och Fred, 17.

Tina Silfverschiöld och Hans de Geer i Stockholm 2010.

Lillasyster Hélène Silfverschiöld, 53, är precis som syster Tina civilekonom inom finans och tidigare bodde hon i London, England. Nu är hon skriven på Östermalm i Stockholm tillsammans med ettårige Charles. När kungaparet gifte sig fick hon äran att vara brudnäbb.

Annons
Helene Silfverschiöld och Fredrik Dieterle anländer till Drottningholms slott i samband med prinsessan Adriennes dop 2018.

Prinsessan Christinas barn och barnbarn

Kungens yngsta syster prinsessan Christina, 78, har tillsammans med maken Tord Magnuson, 80, tre söner. Makarna har varit bosatta i Villa Beylon i Ulriksdals slottspark, men bor numera på Slottsbacken.

Sonen Gustaf Magnuson, 46, var tidigare gift med fotomodellen Vicky Andrén, skilsmässan gick igenom 2020. Under sitt äktenskap fick de dottern Désirée, 7, tillsammans. Gustaf Magnuson som bor ett par hundra meter från Rosendals slott i Stockholm har studerat en del under sina år. Han har bland annat pluggat företagsekonomi, handelsrätt, nationalekonomi och statistik på Lunds universitet. Sedan ett halvår tillbaka arbetar han med företaget ROOTS, enligt sajten LinkedIn. Tidigare arbetade han även som varumärkesansvarig och försäljningschef för lyxbilmärket Maserati. Bilar gillar han, ett intresse han gärna visar upp på sina sociala medier.

Annons
Gustaf Magnuson och ex-frun Vicky Magnuson på Operakällaren i Stockholm 2019.

Oscar Magnuson, 44, bor idag ett stenkast från Rosendals slott tillsammans med sin hustru Emma Magnuson, 40. Under samma tak leker och lever även barnen Albert, 9, och lille Henri, 6. Oscar Magnuson har studerat vid Istituto Europeo di Design i Milano, och gjorde även en master uppsats för Tetra Pak Packaging Solutions, enligt LinkedIn. Nu jobbar han bland annat med företagskonsultation och företagstjänster. Han är även industridesigner och har bland annat designat sol- och läsglasögon för egna märket Oscar Magnuson Spectacles.

Oscar Magnuson och Emma Magnuson under prins Gabriels dop 2017.

Christinas minsting Victor Magnuson, 41, bor tillsammans med hustrun Frida Magnuson, 42, och de två barnen Edmund, 9, och Sigvard, 6, bara en bit bort från kusin kronprinsessan Victoria och company i Ulriksdal i Solna. Victor Magnuson som studerade ekonomi i sina yngre dagar bytte mitt i allt bana helt och designar idag dataspel för företaget Fatshark, där han också är designchef, enligt LinkedIn.

Annons
Makarna Victor och Frida Magnuson strosar runt tillsammans med sonen Edmund 2018.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Se också: 5 detaljer om våra kungligheter som du kanske inte hade koll påBrand logo
Se också: 5 detaljer om våra kungligheter som du kanske inte hade koll på

Foto: TT/Instagram

Annons