Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Så lever våra fotbollsstjärnor vid sidan av planen

13 jul, 2023 
AvMalin Roos
FotografTT, ANNA HÅLLAMS, FAKSIMIL ELLE UK JULY/AUGUST 2022
20 juli är det äntligen avspark för fotbolls-VM! Vi ­spanar in vilka som är våra spelares största supportrar.
Annons
Feminista - Årets röst: Nilla FischerBrand logo
Feminista - Årets röst: Nilla Fischer

Nathalie Björn, 26, back, Everton

Under förra årets EM fick Nathalie Björn ta klivet upp på mittfältet när en skadedrabbad Caroline Seger tvingades stå över matchen mot Portugal och ersatte förtjänstfullt. Matchen slutade 5–0 till Sverige.

Annons

Innan det stod klart att Sverige skulle möta Belgien i kvartsfinalen och Italien fortfarande var med i matchen, stod Everton-stjärnan inför dilemmat att få möta sin partner som motståndare.

Nathalie Björn är nämligen i par med klubbkompisen i Everton Aurora Galli, tillika landslagsspelare i Italien.

Magdalena Eriksson, 29, back, Chelsea

En klippa i bakre ledet som hyllas både för sin fina vänsterfot och sitt ledarskap. Har varit lagkapten i engelska Chelsea, som hon nu, enligt uppgift, lämnar för Bayern München, och sambo med den danska landslagsanfallaren Pernille Harder – en kärlek som gav rubriker under VM i Frankrike 2019 när paret inför fotograferna förenades i en kyss.

Annons

Inför förra årets Europamästerskap frontade de två fotbollsstjärnorna Elle UK tillsammans, vilket gav ytterligare rubriker och hjärtan i fotbollsvärlden.

Den svenska stjärnan fick dock inte sällskap av sin partner länge i EM, Danmark åkte ur EM redan i gruppspelet.

Stina Blackstenius, 27, forward, Arsenal

”Äntligen!” rungade Sverige när Stina Blackstenius, som länge såg ut att få lämna planen mållös, på tilläggstid mot Portugal vackert och välförtjänt vek in 5–0. En notorisk målgörare som vann skytteligan i Allsvenskan förra säsongen, innan hon försvann till England för spel i Arsenal.

Annons

Vid sidan av fotbollsplan är anfallsstjärnan ihop med nya kärleken Erik Sundvall.

– Det känns jättekul. Han är väldigt fotbollsintresserad, men spelar inte själv. Det är kul att man kan dela ett intresse utan att det blir för mycket, säger Blackstenius till Sportbladet.

Fridolina Rolfö, 29, forward, FC Barcelona

I Tokyo-OS förrförra sommaren sköt hon Sverige till final med matchens enda mål i semifinalen mot Australien. En bedrift som bidrog till att Fridolina Rolfö tog hem Diamantbollen 2021 som Sveriges bästa damfotbollspelare.

Annons

Fridolina Rolfö är sedan flera år i en relation med Simon Skott, där pojkvännen haft lite av rollen som traditionell ”fotbollsfru”. Han flyttade med henne till Tyskland när hon 2020 var med och tog storlaget Wolfsburg till final i Champions League och har jobbat på distans från Barcelona för att kunna stötta sin partner i karriären.

Lina Hurtig, 27, forward, Arsenal

Valde hösten 2020 efter nio allsvenska år att skriva kontrakt med Juventus för proffsspel i den italienska ligan. Året därpå flyttade kärleken efter till Turin.

Annons

Lina Hurtig är gift med Lisa Hurtig (tidigare Lantz) som också är tidigare fotbollsspelare, senast i Linköping. Paret bor i London och är föräldrar till en dotter. När fans och anhöriga fick vara på plats under en EM-träning i England i fjol passade då ettåriga Lo på att ta sina första steg i livet.

3 andra blågula stjärnor

Kosovare Asllani, 33

Efter att ha representerat Real Madrid, PSG, Manchester City och Chicago Red Stars skrev Kosovare Asllani på för AC Milan. I en intervju med Femina medgav landslagsstjärnan att ett långt förhållande tagit slut, att det är svårt att kombinera fotboll och relationer:

Annons

–Han måste anpassa sitt liv efter mig eftersom jag lever ett liv som inte kan anpassas. Det är inte som en herrspelare som kan flytta med hela sin familj och köpa ett stort hus. Man kan inte försörja en hel familj som damfotbollsspelare.

Linda Sembrant, 36

En av landslagets mest rutinerade spelare. I VM i Frankrike 2019, när Sverige tog brons, var Sembrant enda svenska som spelade samtliga matchminuter. Som proffs har hon de senaste åtta åren bott och spelat i franska Montpellier och i Juventus i Turin, där hon är sambo med lagkamraten Lisa Boattin, som också spelar i det italienska landslaget.

Annons

Filippa Angeldahl, 26

Mittfältsstjärnan fick sitt stora genombrott under OS i Tokyo och gick därefter till spel i den engelska toppklubben Manchester City. Laddade upp för inför förra årets EM med semester i Italien där flickvännen Megan Brakes friade.

–Det känns jätteroligt, jag blev väldigt chockad. Men det känns helt rätt, kommenterade hon förlovningen i Expressen.

Annons