Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Alla artister som är klara för Så mycket bättre 2021

28 apr, 2021 
AvAino Oxblod
FotografEero Hannukainen/TT
Peter Jöback är klar för Så mycket bättre.
Nu börjar TV4 släppa vilka artister det är som kommer vara med i höstens säsong av Så mycket bättre.
Hittills är Peter Jöback, Maxida Märak, Casper Janebrink, Siw Malmkvist, Cherrie, Andreas Mattsson, Thomas Stenström samt bröderna Gustaf och Viktor Norén bekräftade.
– Jag fyller 50 i år, 40 år i branschen, massor av historier och det här att få träffa och samarbeta och tolka andras låtar, säger Peter Jöback i Nyhetsmorgon.
Annons
Benjamin Ingrosso om sin medverkan i Så mycket bättreBrand logo
Benjamin Ingrosso om sin medverkan i Så mycket bättre

Så mycket bättre har varit en stående succé för TV4 sedan 2010, och nu börjar kanalen avslöja vilka artister som kommer vara med i årets säsong. Så mycket bättre sänds under hösten, men brukar alltid spelas in i juni på Gotland.

I onsdagens Nyhetsmorgon avslöjades de två första artisterna som bekräftats för Så mycket bättre. Den musikalstjärnan Peter Jöback och den jojkande rapparen Maxida Märak kommer båda att åka på inspelning och få sin musik tolkad av de andra artisterna.

De får sällskap av Siw Malmkvist, Casper Janebrink, Cherrie och Popsicle-sångaren Andreas Mattsson, samt av Norén-bröderna Gustaf och Viktor. Även Thomas Stenström kommer vara med, tillsammans med Melissa Horn, Jan ”Harpo” Svensson och Daniel Adams-Ray. Doldisen Moonica Mac ansluter sig också till det gedigna gänget.

Annons

Marie Nilsson Lind, syster till Josefine Nilsson och medlem i Ainbusk, ska också vara med.

– Jag blev så glad, det var så oförväntat. Men jag är samtidigt vansinnigt livrädd, man är liksom lyckligt rädd. Det känns jätteroligt, jag är hemma här på Gotland. Det har blivit en sådan klassiker, ”Så mycket bättre”, så det är en ära att få vara med, säger hon i Efter fem efter avslöjandet.

Peter Jöback berättar att han var påtänkt redan till premiärsäsongen 2010, men att det är först nu de har fått ihop sina scheman.

– Jag har velat vara med hela tiden, första säsongen fick jag en fråga men då byttes det datum och det var inte helt klart hur programmet skulle se ut, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

Här är alla artister som ska vara med i Så mycket bättre 2021

 • Peter Jöback
 • Maxida Märak
 • Siw Malmkvist
 • Casper Janebrink
 • Cherrie
 • Andreas Mattson (från Popsicle)
 • Gustaf Norén
 • Viktor Norén
 • Thomas Stenström
 • Daniel Adams-Ray
 • Jan ”Harpo” Svensson
 • Melissa Horn
 • Moonica Mac
 • Marie Nilsson Lind

Peter Jöback och Maxida Märak till Så mycket bättre

Artisten menar att 2021 blir det perfekta året för honom att vara med, eftersom han både fyller jämnt och firar jubileum.

Annons

– Det känns ganska passande. Jag fyller 50 i år, 40 år i branschen, massor av historier och det här att få träffa och samarbeta och tolka andras låtar. Jag ser fram emot samtalen och att dela erfarenheter.

Maxida Märak.
Maxida Märak ska vara med i Så mycket bättre.

Maxida Märak å sin sida hoppas att artisterna som ska tolka hennes musik tar till sig av hennes texter – och är nyfiken på om någon vågar tolka den kontroversiella låten Järnrör.

– Jag hoppas verkligen att de läser texterna. Jag skriver allting själv och varje av mina låtar har verkligen en stark bakgrundshistoria, så för mig kommer det bli otroligt att höra vad nån annan läser ut av det, säger Märak.

Thomas Stenström.
Thomas Stenström ska också vara med i Så mycket bättre.
Annons