Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så såg kändisarna ut 2002, 2012 och 2022

19 aug, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
De har hängt med oss i rampljuset i minst 20 år, men hur såg de egentligen ut för 10 och 20 år sedan?
Här är några av våra mest omtyckta stjärnor som de såg ut 2002, 2012 och nu 2022!
Annons
Se kändissyskonen då och nuBrand logo
Se kändissyskonen då och nu

Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren har varit i rampljuset sedan hon var nyfödd, eftersom hon är dotter till skådespelarna Hans Wahlgren och Christina Schollin. 2002 väckte Pernilla mycket uppmärksamhet i samband med att hon skilde sig från maken Emilio Ingrosso, och utnämndes till Årets sexigaste kvinna i tidningen Café.

Annons

2012 tävlade artisten och tv-profilen i Let's dance, där hon kom på en sjundeplats.

Lena Philipsson

Lena Philipsson slog igenom som tonåring på 80-talet, och vid 2002 var hon sedan länge en etablerad artist. 2012 släppte hon sedan albumet Världen snurrar och hade en show på Rondo i Göteborg.

Jill Johnson

Efter att ha tävlat med låten Kärleken är i Melodifestivalen 1998 var Jill Johnson en etablerad artist i Sverige. 2002 gick hon ut med att hon skulle tävla i musiktävlingen med Crazy in love året efteråt – en låt som blev en monsterhit. 2012 åkte artisten på turné och släppte ett nytt album.

Annons

David Hellenius

I dag är David Hellenius Sveriges kändaste programledare, som har hyllats många gånger om. 2002 var han fortfarande en rookie i branschen, och gjorde programmet Pyjamas på ZTV. 2012 var han programledare för Let's dance, ett program han ledde i 15 år.

Peter Jöback

Peter Jöback är Sveriges internationellt mest kända musikalartist, och 2002 släppte han en numera klassisk julskiva – Jag kommer hem igen till jul. 2012 spelade han i Phantom of the opera på West end i London. Han åkte också ut på en arenaturné med en musikalkonsert vid namn I love musicals.

Annons

Lotta Engberg

2002 gjorde Lotta Engberg succé tillsammans med Kikki Danielsson och Elisabeth Andreassen i Melodifestivalen, när de tävlade med Vem e' de' du vill ha. 10 år senare tävlade hon i tävlingen igen, den här gången med Christer Sjögren. Hon hade då också börjat programleda Lotta på Liseberg, ett program hon fortfarande rattar varje sommar på TV4.

Tilde de Paula Eby

Tilde de Paula Eby är en av TV4:s mest hyllade programledare och nyhetspersonligheter. Numera syns hon i aktualitetsprogrammet Efter fem. Men redan 2002 var hon programledare på TV4, och där har hon förblivit. Både 2002 och 2012 var hon programledare på Nyhetsmorgon.

Annons

Josephine Bornebusch

I dag är Josephine Bornebusch en etablerad skådespelare och regissör, med serier som Solsidan och Älska mig – den senare har Bornebusch både skapat, skrivit, regisserat och har huvudrollen i. 2002 hade hon precis slagit igenom brett i romantiska komedin Hundtricket med Linus Wahlgren och Alexander Skarsgård. 2012 var hon en av stjärnorna i Solsidan, och spelade också i en rad andra filmer och serier.

Annons