Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så ser prins Carl Philip och prinsessan Sofias tre barn ut idag

25 sep, 2022 
AvLinda Strömbäck
AvLinda Strömbäck
FotografTT, Instagram
Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia med sonen Alexander
Prinsparets barn har nu hunnit bli 6, 5 och 1 år gamla. Se hur prins Gabriel, prins Alexander och prins Julian ser ut idag!
Annons
11 kungligheter som haft oväntade jobbBrand logo
11 kungligheter som haft oväntade jobb

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip träffades för första gången i Båstad 2009. Tre år senare flyttade paret i en lägenhet på Sjötullsbacken på Djurgården, efter att de bott en tid i prins Carl Philips lägenhet på slottet. Och 2015 tog de sin relation till nästa nivå, när gick de ner för altaret i Slottskyrkan och gifte sig. Sedan dess har prinsparet dessutom hunnit få tre småprinsar tillsammans. Här kan du se hur prins Gabriel, prins Alexander och prins Julian ser ut idag!

Prins Alexander

I oktober 2015 gick hovet ut med nyheten att prinsparet väntar sitt första barn, och den 19 april 2016 kom sedan prinsessan Sofia och prins Carl Philips förstfödda son till världen. Prins Alexander är idag 6 år gammal och är enligt successionsordningen nummer fem i den svenska tronföljden, efter sin pappa, och före sin lillebror Gabriel.

Annons

Däremot har inte prinsparets barn längre ställning som Kungliga Högheter, efter att kung Carl Gustaf beslutat vilka familjemedlemmar som ska tillhöra det kungliga huset. Alla barnbarnen behåller dock sina titlar som prins och prinsessa samt hertig och hertiginna, och Alexander är fortsatt arvsberättigad till tronen.

Prins Gabriel

Prins Gabriel föddes den 31 augusti 2017 och är prinsparets andra barn. Idag är prins Gabriel 5 år gammal, och på sin femte födelsedag passade hans föräldrar på att hylla honom på sociala medier.

”Idag firar vi vår fina och ödmjuka Gabriel på 5-årsdagen” skrev prinsparet i ett inlägg på Instagram.

Utöver prinstiteln är prins Gabriel även hertig av Dalarna och, precis som sina bröder, arvsberättigad till tronen.

Prins Julian

Den 11 december 2020 tillkännagav hovet att att prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntade sitt tredje barn. Prins Julian föddes sedan den 26 mars 2021, och är idag 1 år gammal. Utöver prinstiteln är han även hertig av Halland.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons