Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Planen: Så ska Meghan Markle komma in i den kungliga värmen igen

28 jun, 2021 
AvMalin Collin
FotografTT

Det finns ett före och ett efter den omtalade intervjun med Oprah Winfrey.
Det hela Storbritannien frågar sig nu är om Meghan Markles och prins Harrys namnval på dottern ska få drottningen att mjukna och öppna dörren till de kungliga salongerna för Meghan igen.


Annons
De största snackisarna från Oprahs intervju med Meghan och HarryBrand logo
De största snackisarna från Oprahs intervju med Meghan och Harry

Innan den 8 mars 2021 hoppades britterna, som sörjde parets omtalade flykt från kungahuset till USA, att sprickan mellan prinsbröderna Harry och William skulle kunna läkas. Efter intervjun med Oprah Winfrey fanns ett avgrundshål av besvikelse. Men vi måste vrida tillbaka klockan några år för att förstå vad som hände.

2017 förlovade prins Harry sig med ”Suits”-skådespelaren Meghan Markle. Över en natt kastade hon sig rakt in i världens mest konservativa kungahus.

Året därpå gifte paret sig och gästlistan bestod av Hollywoodstjärnor, tv-drottningen Oprah Winfrey och den riktiga drottningen Elizabeth II.

Den 19 maj 2018 gifte sig Prins Harry med Meghan Markle och firades kungligt i Storbritanien.

Snart väntade paret barn och här någonstans stod de på toppen av sin popularitet; unga, vackra och empatiska genomförde de sina kungliga uppdrag sida vid sida.

Annons

Så föddes lilla sonen Archie i maj 2019.

Det brittiska folket jublade, men många reagerade på att Meghan Markle, till skillnad från svägerskan Kate, inte visade upp sin bebis på sjukhustrappan. Det blev startskottet för en lång rad negativa skriverier som i januari 2020 kulminerade när paret lämnade landet. 14 månader senare sätter de sig i trädgården med Oprah Winfrey och berättar om hur personer i familjen ska ha uttryckt oro kring vilken hudfärg Archie skulle få.

Prinsessan Kate fick Meghan att gråta

Meghan Markle berättar om hur hennes psykiska ohälsa inte togs på allvar och nämner hur svägerskan Kate fick henne att gråta i samband med parets bröllop. Det uppstod en kris i kungahuset och prinsarna Harry och William som tidigare stått varandra oerhört nära, hamnade nu på varsin sida av konflikten.

En månad senare går prins Philip bort 99 år gammal.

Tennisfinal i Wimbledon 2019 - då var det kärvänligt mellan svägerskorna Kate och Meghan.

Prins Harry åkte ensam till begravningen och Meghan Markle, gravid med parets andra barn, stannade hemma på inrådan av läkare. Eller möjligen för att inte stjäla uppmärksamhet.

Annons

Bakom kistan gick William och Harry med kusinen Peter Philips som en mänsklig barriär emellan. Men bröderna sågs småprata med varandra efter begravningen, vilket gladde britterna. Samtidigt skrev de brittiska tidningarna att prins William aldrig skulle förlåta Meghan Markle för att offentligt ha förnedrat hans fru Kate i tv-intervjun.

Experten: Meghan kommer aldrig tillbaka

Men det finns små fredstrevare. När William och Kate firade tioårig bröllopsdag i slutet av april gratulerade prins Harry och Meghan paret privat. Några dagar senare, när Archie fyllde två år, lade William och Kate ut en gratulationsbild på Instagram.

– Meghan kommer aldrig komma tillbaka till Storbritannien, sa den kungliga experten Anna Pasternak i april. Enligt källor är Meghan Markle redo att förlåta kungafamiljen. Frågan är om de är redo att förlåta henne? Den blivande kungen och Meghan Markles svärfar, prins Charles, ignorerade henne i sin födelsedagshälsning till Archie. Han valde en bild på honom själv, sonen prins Harry och lille Archie.

Annons

– Jag ser det som en medveten markering från prins Charles sida, säger brittiska hovexperten Duncan Larcombe.

Hela familjen samlad på Buckingham palace 2018, före sprickan.

Grinden till Buckingham palace såg ut att vara stängd – åtminstone för Meghan.

Men så fick Prins Harry och Meghan Markle sitt andra barn.

Den 4 juni på ett sjukhus i Santa Barbara, Kalifornien, föddes flickan som fick namnet Lilibet Diana Mountbatten-Windsor. Diana efter den avlidna prinsessan och tillika Harrys mamma, och Lilibet som en hyllning till drottningen, som kallades just så när hon var yngre.
Och kanske fick namnvalet Elizabeth den II att mjukna.

Redan när flickan var bara några dagar gammal fick hon enligt magasinet People, träffa sin gammelfarmor, drottning Elizabeth, över ett videosamtal.

Annons