Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Meghan Markle och prins Harrys tankar kring dotterns namn

02 jun, 2021 
AvElin Jonsson
AvElin Jonsson
Fotograftt
meghan och harry ute på tur
Gravida Meghan Markle beräknas föda sitt andra barn nu i sommar, och vad gäller dotterns blivande namn har hon redan avslöjat sina favoriter. Prins Harry verkar dock vara inne på ett annat spår!
Annons
Meghan Markle - 10 gravid-looks att inspireras avBrand logo
Meghan Markle - 10 gravid-looks att inspireras av

Snart är det dags! Hertigparet Meghan Markle och prins Harry beräknas föda sitt andra barn inom kort. Och lille Archie kommer att bli storebror till en liten flicka.

Meghan Markle har redan avslöjat ett favoritnamn

Och vad gäller den kommande dotterns namn går oddsbolagen varma. I mixen ser vi självklara namn som Diana och Elizabeth. Paret själva har tidigare meddelat att de gillar klassiska namn utan krusiduller. Men vad få har tänkt på är att Meghan Markle redan avslöjat några av sina favoritnamn.

”Det är ett väldigt fint namn”

Det var när Meghan Markle var gravid med Archie som hon (nog utan att tänka sig för) avslöjade ett flicknamn som låg henne varmt om hjärtat. Under ett officiellt besök i staden Birkenhead i England mötte prins Harry och Meghan Markle på ett gäng med skolungar.

Annons

En av elevernas namn var Megan, och precis som hertiginnan kallas hon för Meg bland sina vänner. Skoleleven berättade senare om sitt samtal med Meghan Markle för pressen. Och då avslöjade hon att hon frågat om Meghan Markle gillade flicknamnet Amy då de pratat om namn eftersom Archie låg i magen. Enligt eleven ska Meghan Markle ha svarat:

– Det är ett väldigt fint namn. Jag gillar det. Vi får tänka på saken, rapporterar sajten People.

Under samma besök så visade även prins Harry ett intresse för det blomstrande namnet Lily, och intresserat frågade Harry en mamma bland barnen hur hon stavade sitt namn som var just Lily.

Prins Harry är inne på ett annat spår

Vi har även luskat fram ett annat av prins Harrys favoritnamn! Under ett besök i Melbourne i Australien 2018 mötte paret på ett kunglig fan vars dotter hade namnet Harriet, vilket också är den feminina taken på Harry. Något som föll prinsen i smaken!

Annons

– Det är ett fantastiskt namn!, sken han upp i ett samtal med den brittiska tidningen Sunday Express strax efter mötet med lilla Harriet.

Oddsbolagen: Paret kommer hedra prins Philip

Vad gäller oddsbolagen tror många på att hertigparet kommer till att hedra den nyligen bortgångne prins Philip. Enligt Ladbrokes är då den feminina varianten Philippa på tapeten.

– Namnet Philippa toppar listorna, och ännu ser vi inga tecken på att intresset för det förslaget svalnar, berättade en talesperson för Ladbrokes i People.

Vore de så att de tar namnet som för att hedra prins Philip vore de inte de första i kungafamiljen att göra så. Harrys kusiner prinsessan Eugenie och Zara Tindall valde båda att addera namnet Philip till sina små söners mellannamn.

Archie är en förkortning av namnet Arthur, ett namn som tidigare förekommit i den brittiska kungafamiljen. Båda namnen Archie och Arthur var lågoddsare innan namnavslöjandet kom strax efter hans födsel den 6 maj 2019.
Annons