Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så träffade Heder-skådespelaren Anja Lundqvist kärleken

13 jan, 2023 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Anja Lundqvist
Heder-skådespelaren Anja Lundqvist är högaktuell i Stjärnorna på slottet och Tillsammans 99 som kommer ut senare i år.
Till vardags är hon ihop med Rickard Källqwist sedan några år tillbaka.
Annons

Anja Lundqvist, 51, är känd från filmer som Sune i Grekland – All inclusive, Sune i fjällen och Jag kommer hem igen till jul samt från tv-serier som Heder, Lust och Gåsmamman.

Anja Lundqvists kamp mot alkoholismen: Jag blev ett monsterBrand logo
Anja Lundqvists kamp mot alkoholismen: Jag blev ett monster

Senare i år kommer vi även att se henne i Tillsammans 99 – uppföljaren till Lukas Moodyssons klassiker från 2000.

Just nu är hon också aktuell som en av deltagarna i Stjärnorna på slottet och den 14 januari är det hennes dag.

Skilde sig från maken – efter 17 år tillsammans

2018 skilde sig Anja Lundqvist från Theo Holmer efter att ha varit tillsammans i 17 år och gifta i två.

– Vi fick barn väldigt tidigt i vår relation och vi var en jättefin familj – ser jag på bilder börjar jag nästan gråta. Men vi har en fantastisk relation idag, en relation som vi inte lyckades bygga som par men som vi har lyckats bygga som vänner, har hon tidigare förklarat för Aftonbladet.

Annons

Sedan uppbrottet har hon träffat kärleken igen i Rikard Källqwist. Han jobbar med med ljudböcker och när Anja Lundqvist gästar podcasten Fundamentalt berättar hon att det var just genom ljudböckerna som de träffades.

– I hörlurarna, när han fortfarande var en tekniker. Då började jag gilla hans röst, den var så fin. Vi pratade i två år och hade så jävla roligt och skickade sms och memes till varandra, säger hon i podcasten Fundamentalt.

Anja Lundqvists lycka över landstället

För ett tag sedan köptes hans bolag upp av ett stort ljudboksföretag, vilket gjorde att han kunnat köpa ett lantställe där paret kan hänga.

– Jag kan naturligtvis inte köpa landstället som han köpte, det har jag inte råd med alls. Så det är naturligtvis hans, men jag är med och inreder, jag köpte kajakerna för jag har alltid velat ha kajaker, jag köper det jag har råd med. Men inte huset, berättar Anja Lundqvist i podcasten och fortsätter:

– Jag har inte de pengarna, men jag vill bidra med det jag kan. Jag har mitt boende, som jag älskar, som jag betalar, understryker hon.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons