Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Så träffades Renée Nyberg och David Hellenius: Kärlekssagan började i fiasko

20 jan, 2023 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Renée Nyberg och David Hellenius
De är två av Sveriges mest uppskattade programledare, och har varit ett par i 20 år.
Nu berättar Renée Nyberg om första gången hon fick upp ögonen för David Hellenius.
Annons
Renée Nyberg och David Hellenius kärlekssagaBrand logo
Renée Nyberg och David Hellenius kärlekssaga

När Renée Nyberg. 56. gästar Carina Bergfeldt på SVT berättar hon om hur det gick till när hon och maken David Hellenius, 48, föll för varandra.

– Jag såg honom intervju någon chef på ett ZTV-event på MTG där jag också jobbade. ”Vilken jävla kul typ”, tänkte jag. Jag hade aldrig sett honom förut, men frågade om han ville vara min sidekick i ett nytt tv-program som jag skulle göra, berättar Renée Nyberg.

”Det var en kaxig jävel”

Någon sidekick ville David Hellenius inte vara, men han kunde tänka sig att vara programledarpartner i vad som skulle bli Slussen 22.00.

– Jaha, det var en kaxig jävel, tänkte jag. Så blev det i alla fall. Vi började ett redaktionellt arbete och skulle ta pressbilder, berättar Renée Nyberg vidare.

Annons

Hon visar att han ställde sig bakom henne, väldigt nära.

– Och då... Det var som att det gick en elektrisk stöt. Det går inte att förklara. Jag tänkte ”vad är det här?” – det var som en magnet!

Bilden som gjorde att David Hellenius och Renée Nyberg föll för varandra.
Bilden som gjorde att David Hellenius och Renée Nyberg föll för varandra.

Det var 2002 och året efter blev de ett par som sedan dess har kilat stadig.

När Renée Nyberg gästade makens program Hellenius hörna pratade de om Slussen 22.00, som inte direkt blev någon tittarsuccé.

– Jag har faktiskt ett fiasko och det gjorde jag med dig. Det var där vi träffades, sade Renée Nyberg då.

– Så dåligt var det inte, och det bästa av allt, det var ju där vi träffades. Vi träffades i ett fiasko, svarade David Hellenius.

David fick bo i Renées källare

Under den första tiden som de träffades ville Renée Nyberg inte berätta för sina två barn, Emma och Tom. Det gjorde att David Hellenius fick bo i hennes källare.

– Barnen visste ingenting. Jag gick ner med en frukostbricka på morgonen och när barnen hade somnat kunde vi umgås. David fick smyga ut och in i källaren i ett helt år, har Renée Nyberg tidigare sagt till till Expressen Söndag.

2006 fick paret sonen Leo, som i dag är 16 år. Och tre år efter det, på nyårsafton 2009, gifte de sig på en strand i Thailand.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons