Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så undviker Kate att få skoskav när hon bär högklackat

28 aug, 2018 
AvIda Gustafsson
Hertiginnan Kate hyllas ofta för sin stil och sina klädval. Bakom outfiten finns förstås en hel del planering – men också ett smart knep som minskar risken för skoskav.
Annons

Enligt en kunglig regel så får en kvinnlig kunglighet absolut inte synas med bara ben, vilket innebär att nylonstrumpor är ett måste oavsett väder och säsong.

Även om det låter svettigt att bära strumpbyxor i temperaturer över 30 grader kan det faktiskt vara till en fördel. De kan hjälpa till att undvika risken för skoskav. Framförallt om man gör som Kate Middleton.

Hela familjen med Will, Kate, Charlotte, George och huvudpersonen Louis anländer till den senares dop.

Hon använder nylonstrumpor som är försedda silikonremsor under fotsulorna, rapporterar The Sun. På så vis glider foten runt mindre utan hålls i stället på plats i högklackade skor vilket innebär att risken för att få skav eller blåsor på fötterna minskar.

Annons

Här är en bild på hur det ser ut, vid ett officiellt besök i Kanada 2011 skymtades de diskreta silikonremsorna på Kates strumpor.

Strumpbyxor med non slip-funktion är dock inte fullt så vanliga i svenska butiker, men enligt The Sun är Kates non-slip strumpbyxor från brittiska varuhuset John Lewis ett riktigt budgetkap. Ett par tunna sommarstrumpbyxor från deras egna märke, i 7 denier med silikonremsor på fotsulorna, kostar ungefär 60 kronor. John Lewis skickar varor till Sverige, men eftersom själva frakten kostar mer än själva strumpan är det kanske inte värt mödan för endast ett par…

Om du ska på fest och ska bära klackar hela kvällen kan vi annars tipsa om Meghan Markles Holywoodknep för att undvika skoskav – hon brukar nämligen välja skor i en eller ett par nummer för stora.

 

 

Annons