Molly Sandén.

TT
TV: Molly Sandén om att möta publiken igen: "Helt overkligt"
1:12

Efter reklamen: TV: Molly Sandén om att möta publiken igen: "Helt overkligt"

(1:12)

Slå på ljud

Molly Sandén har ett haft kanonår så här långt. Hennes album Dom ska veta hyllas, hon har vunnit Rockbjörnen som årets kvinnliga artist och nyligen tog hon emot NK-galans hederspris.

Om du fråga henne vad hon själv tycker har varit störst svarar hon framträdandet vid Oscarsgalan. Då sjöng hon den Oscarsnominerade låten Husavik, från den pittoreska isländska staden med samma namn. Låten är med i Will Ferrell- och Rachel McAdams-filmen Eurovision song contest: The story of fire saga.

Molly Sandén om sin stilresa: “Som ett stort fuck you till den jag var”

Revanschen efter tiden i Los Angeles

Molly Sandén berättar också att det blev som en revansch från den tunga tiden när hon bodde i Los Angeles.

– Ytligheten åt upp mig, och jag fick höra att jag skulle gå ner i vikt och att jag började bli för gammal när jag var 21. Så jag gav upp den drömmen och kom hem till Sverige och började skriva på svenska. Att då få chansen att nå L.A. lite via Oscarsgalan och den fina filmen som handlar om att vara sann mot sitt hjärta och inte kompromissa för mycket med sig själv, det kändes så rörande.

Molly Sandén blev hyllad för sitt framträdande, och tidningen Los Angeles Times kallade henne bland annat för Sveriges svar på Adele.

– Dagen efter kände jag att jag hoppas att den där L.A.-managern läser det här. Det blev en så fin cirkelslutning och jag började känna att det kanske finns något magiskt ändå, säger hon.

Internationella drömmen har väckts till liv

Den upplevelsen har givit Molly Sandén mersmak, och hon funderar nu på att satsa internationellt igen. Men då ska det ske på hennes egna villkor.

– Jag tänker absolut inte göra om det jag gjorde förra gången jag var där. Min tanke är att jag vill åka dit och skriva några låtar i Husavik-genren, men med vetskapen att mitt hjärta finns i mina svenska låtar, säger hon och fortsätter:

– I så fall kanske jag går in i en roll som sångdiva. Men det kommer inte vara till vilket pris som helst. Jag kommer inte gå över lik för att lyckas, utan händer det så händer det och jag vet att jag har mitt hjärteprojekt här hemma, avslutar Molly Sandén.

Molly Sandéns kritik mot Peter Jihde: En del av problemet

TV: Molly Sandéns stilresa genom åren
0:52

Efter reklamen: TV: Molly Sandéns stilresa genom åren

(0:52)

Slå på ljud
Mest läst