Frida-skådespelaren Salma Hayek fyller 54 år – och är minst sagt nöjd med hur hon lyckats behålla sitt ungdomliga utseende.

Dagarna före sin födelsedag publicerade stjärnan en bild på sig själv där hon firar på glamourösast möjliga vis. Hayek står i närheten av vatten, klädd i en svart baddräkt, svart sarong, stor solhatt och solglasögon i äkta filmestjärnestil.

Salma Hayek är högst medveten om vilken superform hon är i, och att många skulle tro att hon är yngre än hon är – något hon skämtsamt kommenterar till bilden.

”Gissa vem som fyller 54 imorgon? Det här är förresten ingen 'throwback thursday'", skriver hon till bilden.

Throwback thursday är en trend på sociala medier, där man – oftast på torsdagar – publicerar gamla bilder på sig själv. Men det är alltså ingen gammal bild på skådespelaren, utan hon ser ut så där nu.

Salma Hayeks knep för superkroppen vid 54

Hayek tackar fotografen för bilden, och lägger till en inzoomad bild på sitt ansikte i solskenet.

Salma Hayek har tidigare berättat för People hur hon gör för att hålla sig i form – och menar att det inte är träning som är nyckeln, utan konstant aktivering.

– Vissa har disciplin att träna på morgonen, men jag utvecklade aldrig det. Jag arbetar med en kvinna i London som lärde mig hur jag ska hålla min kropp på ett sätt som gör att musklerna är aktiverade hela dagen lång. Så att till och men när man borstar tänderna så får musklerna jobba, har Hayek sagt.

Det verkar dock inte vara hela sanningen. Stjärnans tidigare tränare Sara Shears har också berättat att även om Salma vill hålla sina träningspass kring en halvtimme, så tränar hon fem till sju dagar i veckan och blandade pilates och högintensiv intervallträning.

Läs mer:

Före och efter-bilderna på deltagarna från Biggest Loser 2020 – vinnaren Mona Erikssons första ord

Kändiskvinnorna som rockar grått hår

Knepet bakom Jennifer Lopez skönhet som du har hemma i köket