Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Sanna Lundell om såriga relationen till pappa Ulf Lundell

19 aug, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
sanna och ulf lundells relation är inte på topp - och har nog aldrig varit, enligt sanna som nu tar bladet från munnen.
Efter att Sanna Lundell nämt sin far i podcasten Inte din morsa fräste Ulf Lundell ifrån. Och nu gör Sanna Lundell klart att relationen mellan far och dotter är minst sagt dålig.
”Han vet inte ens vad min son heter”, säger hon.
Annons
TV: Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina exBrand logo
TV: Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina ex

Efter att Sanna Lundell, 42, och kollegan Ann Söderlund, 49, i sin podcast Inte Din Morsa talat om Ulf Lundells nya relation med 33 år yngre flickvännen Ninna Prage,fick Sanna ett mejl av sin far där han gjorde klart att han inte uppskattade väninnornas diskussion. I Sanna Lundell och Ann Söderlund senaste podcastavsnitt gör de båda kvinnorna klart att, ja de talade om relationen, men ur ett lite mer generellt perspektiv.

Sanna Lundell: Pappa existerar inte i mitt liv

Samtidigt i samtalet gör Sanna Lundell klart att far- och dotterrelationen kunde varit starkare, och säger att relationen idag är sårig.

– Pappa är en väldigt märklig och kufig person, och sedan så är han ju så himla annorlunda eftersom att han har en ganska upphöjd position i svensk kulturliv, säger Sanna Lundell i podcasten. Hon fortsätter:

Annons

– Men samtidigt så tänkte jag härom dagen att ”Näe, det stämmer inte!”, han är ju bara precis som vilken frånvarande pappa som helst.

”Han har inte ens träffat Fox”

Idag lever Sanna Lundell tillsammans med kärleken Mikael Persbrandt, och hon har barnen Olga, 19, (med Wille Crafoord), Igor, 15, Lo, 12, och Fox, snart 3. Vidare förklarar Sanna Lundell att pappa Ulf Lundell inte ens träffat hennes yngsta son Fox.

– Det är så absurt att han ens menar att vi är en familj, kan jag känna angående min pappa. Han existerar inte i mitt liv. Han har inte träffat Fox. Han har träffat mina andra pojkar en gång var ungefär. Han vet inte ens vad Fox heter, tror jag...nej han vet inte det! Han vet inte hur gamla dem är. Han har ingenting i mitt liv att göra egentligen. Å ändå tycker han att det känns lämpligt att skicka iväg ett sånt här mejl.

”Jag vill inte att han ska framstå som en idiot”

Sanna Lundell känner att mejlet från sin far satt henne lite ur balans, hon menar att hon borde få tala om sitt liv – såklart utan att avslöja detaljer om sin pappa Ulf Lundells privatliv – utan att han ska komma med en pekpinne och säga hur hon ska göra.

Annons

– Relationen jag har till min pappa är verkligen icke-representativ, säger Sanna Lundell som menar att hon gärna inte pratar öppet om sin relation med sin musiker till far – eftersom hon inte tror att någon annan skulle kunna få ut något utav det. Och därför håller hon då vissa saker för sig själv.

– Jag vill inte att han ska framstå som en idiot, och jag vill skydda honom ganska mycket, förklarar hon samtidigt som hon gör klart att hon i vissa av sina jobb talat om sin pappa men att det då handlat om större saker än henne själv.

Sanna Lundell om att få Ulf Lundells godkännande

Hon tar upp exemplet med Dödsdansen/Dansa med djävlar – hennes och Ann Söderlunds föreställning i vilken de båda berättar om sina liv som medberoende till sina närstående.

– Det var ju en jävla kamp att göra den, eftersom alla anhöriga var tvungna att godkänna så vi kunde prata om det. Och min pappa då har ju själv uttalat sig om sin alkoholism, så han har redan tagit sin berättelse och tolkningsföreträde över hur det är att leva med den sjukdomen. Därför gick det liksom att göra Djävulsdansen. Utan att behöva få hans godkännande av själva den...produkten, eller vad man ska säga, säger hon och slår samtidigt fast att just den scenshowen var en högst generell skildring av livet som medberoende – snarare än att det var en skildring av deras relation.

TV: Se 5 saker om Ulf Lundell du kanske inte vissteBrand logo
TV: Se 5 saker om Ulf Lundell du kanske inte visste
Annons