Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Sanna Lundell om skillnaden på att föda barn som 20-åring och 40-åring

16 nov, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
sanna-lundell-barn-20-40-
Fyrabarnsmamman Sanna Lundell var 23 år gammal när hon födde äldsta dottern Olga, och sedan var hon 40-plus när hon gav liv åt lillkillen Fox.
Här är hennes ord om skillnaden mellan de två förlossningarna.
Annons
TV: Sanna Lundell och Mikael Persbrandts kärlekssaga i bilderBrand logo
TV: Sanna Lundell och Mikael Persbrandts kärlekssaga i bilder

Journalisten Sanna Lundell, 43, och skådisen Mikael Persbrandt, 58, har varit ett par över i 15 år. Paret delar tak med barnen Olga, 20 (som Sanna har med exet Wille Crafoord), Igor, 15, Lo, 11, och Fox, 3. Även hundarna Moyo och Howdy, katten Pennywise, fyra hästar och ett par hönor hänger omkring på den stora gården.

micke persbrandt och sanna lundell
Mikael Persbrandt och Sanna Lundell på stor filmgala i Marrakech för två år sedan.

Lundells förlossning som 23-åring: Barnets liv var i fara

Sanna Lundell var 23 år gammal när hon fick äldsta dottern Olga tillsammans med Wille. Förlossningen med dottern var en obehaglig sådan. När Sanna Lundell var gravid i vecka 30 började hon plötsligt må extremt dåligt, och efter en ambulansfärd konstaterade läkarna att hon hade drabbats av listeria.

Annons

– Jag har aldrig varit så sjuk i hela mitt liv, så jag trodde verkligen att jag inte skulle överleva natten, berättade hon i Mama-podden i fjol och fortsatte:

– Till slut kom de fram till att de skulle förlösa mig med akut kejsarsnitt för att barnets liv var i fara. Så de rullade in mig på operationsbordet och det var så surrealistsikt. Jag var inte särskilt stor, hade inte börja tänka på min förlossning och hade knappt heller förstått att jag skulle bli mamma. Och där låg jag och blev uppskuren och fick det här barnet utplockat och vaknade sen upp utan mage, sa hon samtidigt som hon poängterade att läkarna var tydliga med att läget var kritiskt. Tack och lov gick allt tillslut bra.

Sanna Lundells ord om förlossningen som 40-plus

När Sanna Lundell sedan kom att föda sitt fjärde barn, hade hon precis passerat 40-sträcket. Den 22 april 2018 föddes yngsta sonen Fox, 3, och strax efter kom hon att dela med sig av sin erfarenhet från den förlossningen på sin blogg. Hon gjorde klart att det var hennes bästa förlossning någonsin.

Annons

”En dag på konstgräsplaner med pojkfotboll i solen, full av det jag trodde bara var förvärkar blev till en kväll med min bästa förlossning hittills. Nu förstår jag de som säger att de älskar att föda. Att få föda så mjukt, tryggt och harmoniskt som jag fick, önskar jag alla”, bloggade hon strax efter sin förlossningen med sonen Fox som idag är 3 år gammal.

Sanna Lundells rädsla: Trodde att jag skulle slitas sönder

I samma inlägg passade Sanna Lundell på att hylla personalen på sjukhuset, och även sin kära Persbrandt.

”Jag minns att när jag var som mest rädd och trodde att jag skulle slitas sönder inifrån, då sa uskan ”du behöver inte vara rädd Sanna, var inte rädd, vi klarar det här”. Löjligt enkla, men så kraftfulla ord, och så otroligt viktiga just där och då. De fick mig att bara bestämma mig för att inte vara rädd, för att lita på min kropp. Och då fick jag den sista kraften som behövdes för att föda fram min älskling”, fortsatte hon.

Annons

”Och så var Micke med mig hela vägen. Stark och trygg och tröstande i det allra mest kritiska.”

Mikael Persbrandt med Igor och Lo Galapremiären av Star Wars : The Rise of Skywalker, Stockholm 2019-
Mikael Persbrandt med Igor och Lo på galapremiären av Star Wars : The Rise of Skywalker i Stockholm 2019.
Se också: 5 saker om Sanna Lundell som du kanske inte vissteBrand logo
Se också: 5 saker om Sanna Lundell som du kanske inte visste
Annons

Foto: TT/Instagram

Annons