Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Så får Sanna Nielsen ihop livspusslet med nyfödda sonen

29 jul, 2022 
AvMichaela Mastad
FotografTT
Sanna Nielsen är i dag en av våra mest folkkära artister. I en ny intervju med Wellness berättar hon om hur det är att parera mammarollen med livspusslet.
Annons
Sanna Nielsen – 5 fakta om kändisenBrand logo
Sanna Nielsen – 5 fakta om kändisen

Det var förra året som artisten kunde bekräfta de glädjande nyheterna att hon väntade sitt första barn. Pappan är kärleken Joakim Ramsell, som Sanna Nielsen varit tillsammans med i 13 år, och nu äger ett lyxigt hus ihop med.

Lagom till hösten i fjol möttes vi av det fantastiska beskedet att Sanna hade fått en son, lilla Gibson. Under graviditeten körde Sanna på som programledare för Allsång på Skansen och i år har sonen fått vara med på riktigt. Han har nämligen fått följa med mamma Sanna på jobbet och upplevt allsången live på scenen i Stockholm.

– Nu kommer han att vara med bakom scenen i sommar. Det verkar redan som att han älskar livet där, sa Sanna Nielsen.

Så får artisten ihop livspusslet med nyfödda sonen

Men det är inte bara jobbet som hon bollar med mammarollen. Träning, återhämtning och annat som ska hinnas med är också en stor del av Sannas liv. I en ny intervju med Wellness berättar Sanna om hur hon får ihop livspusslet som nybliven mamma.

Annons

– Vi är två föräldrar som är frilansade musiker så vi har haft ynnesten att vara hemma länge tillsammans med vår lille grabb. Eller som idag när jag är på SVT och har möten, då kan Gibson följa med mig. Det får bli som det blir och vi brukar försöka lösa det, säger hon i intervjun.

Att hinna med träning som artist är viktigt, berättar Sanna. Bland annat är det nödvändigt att man tränar upp magstödet och konditionen eftersom man sjunger med kroppen.

– Jag skulle inte kunna göra det här jobbet om jag inte hade lite flås, inte med den energin i alla fall. Men min kondition hade kunnat vara bättre, det märks när jag ska presentera en artist efter att ha gjort en allsång och sprungit runt i publiken, haha.

På frågan om hur det går med träningen så svarar Sanna:

– Jag önskar att jag kunde träna fem dagar i veckan, men nu har jag kommit till en punkt där jag är glad om jag tränar en dag i veckan. Jag utgår från att jag är nybliven mamma och det kan inte bli hur bra som helst. Träningen som blir av är bra träning. Just nu blir det mycket hemmaträning. Jag och min PT har satt ihop ett träningsprogram som jag kan köra hemma med min bebis i famnen. Jag använder honom i träningen, har honom i famnen eller i bärsele och så jag gör olika benlyft och situps med honom som vikt.

Annons

Så återhämtar Sanna sig

Något som Sanna är bra på är att återhämta sig och innan sonen Gibson föddes använde Sanna och hennes partner Joakim deras spabad för återhämtning – men nu är det annat som gäller.

– Vi har ett spabad hemma på tomten och att sätta sig där är verkligen ”wow”. Det är skönt för kroppen, själen och rösten. Särskilt mitt i vintern. När jag och min sambo brukade komma från hem från gig mitt i natten satte vi oss där och varvade ner. Det är underbart. Nu när vi har en son blir det en promenad med barnvagnen istället.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons