Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sanna Nielsen slutar som programledare för Allsång på Skansen

20 jun, 2022 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Sanna Nielsen slutar som programledare för Allsång på Skansen
Efter sju år på Allsång-scenen gör Sanna Nielsen nu sin sista säsong som programledare för Allsång på Skansen.
Annons
5 härliga ögonblick vi minns från Allsång på SkansenBrand logo
5 härliga ögonblick vi minns från Allsång på Skansen

Nästa vecka har Allsång på Skansen premiär för i år. Tisdagen den 28 juni ser vi äntligen Sanna Nielsen med gäster på Allsång-scenen igen. Men, i år blir den sista säsongen som vi kommer att få se Sanna Nielsen som programledare.

– Jag säger ju hej då till något som jag har älskat att göra – men det känns ändå bra att ha bestämt sig. Samtidigt trivs jag ju så bra på den där scenen. Jag vet att jag än en gång kommer att ha världens roligaste sommar och att jag kommer att stå där efter det sista programmet och tänka: ”Vad har jag gjort?”, säger hon till TT.

Programlett Allsång på Skansen i sju år

Sanna Nielsen tog över rollen som programledare 2016, och sju år senare är det alltså dags att lämna över stafettpinnen till någon annan. Vem som kommer att ta över programmet nästa sommar är i nuläge fortfarande okänt.

Annons

Sanna Nielsens råd till den som sen kommer att ta över, är att försöka göra programmet till sitt egna, trots att det funnits sedan 1935.

– Det bästa är att inte följa någon mall, och för mig tog det två säsonger innan jag kände att jag visste hur jag ville göra programmet. Även om man har sett ”Allsången” hur många gånger som helst så måste man som programledare pröva sig fram och se vad som funkar för publiken – man måste slänga sig ut och testa, säger hon.

Vi har tidigare sett bland annat Lasse Berghagen, Petra Marklund, Måns Zelmerlöw och Anders Lundin som programledare av Allsång på Skansen.

”Det bästa med hela programmet är publiken”

Det Sanna Nielsen uppskattat mest under sina år med Allsång på Skansen är publiken.

– Det bästa med hela programmet är publiken, både den som sitter framför tv:n och den som sitter på Skansen – inte minst de som är där redan tidigt på morgonen eller som till och med har sovit över i sovsäckar. Har vi inte publiken där som supportar och hejar på oss så skulle det här inte vara ett så stort program, säger Sanna Nielsen.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons