Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sarah Dawn Finers plan innan bebisen föds

01 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografHenrik Montgomery/TT
Sarah Dawn Finer har minst sagt mycket för sig – hon är jurymedlem i Talang, programledde Don't stop the music-galan på TV4 i helgen och i veckan släpper hon ny musik.
Samtidigt har artisten fler planer på vad hon ska hinna med innan hon föder sitt andra barn, som hon nu bär i magen.
– Jag ska försöka hinna göra en EP till innan jag klämmer ut den här bebisen, så jag kan vara lugn med den sen, säger Sarah Dawn Finer i Nyhetsmorgon.
Annons
Visste du det här om Sarah Dawn Finer?Brand logo
Visste du det här om Sarah Dawn Finer?

Sarah Dawn Finer är aktuell med en ny EP, Songs for comfort, där hon sjunger egna versioner av låtar som ger henne tröst. I Nyhetsmorgon berättar artisten att hon kände att hon behövde få ut sig känslorna över 2020.

– Det har varit ett sorgligt år, jag behövde får sjunga ur mig det, säger hon.

Hon har själv fått tänka om kring sitt liv, när alla karriärsplaner sattes på vänt på grund av pandemin.

– Det här senaste året har varit en sån omställning i allt vi har tänkt om hur världen ska funka. Det har krävts en oerhörd varsamhet, med allt som är nytt och svårt, och förstå varandras situationer. Inte bara att inte branscherna inte förstår varandra, men även att inte får träffa sin familj, vi vet alla hur året har varit. För mig landade den här verkligen i att backa och det är okej att jag inte vet hur jag ska hantera det, säger Sarah Dawn Finer i Nyhetsmorgon.

Sarah Dawn Finers plan innan hon föder barn

På lördagen var artisten programledare för galan Don't stop the music i förmån för svensk musikbransch, där artister som Zara Larsson, First Aid Kit och Benjamin Ingrosso uppträdde. För Sarah Dawn Finer kändes galan väldigt nära hennes egen verklighet, då hon också drabbats hårt av alla inställda jobb.

Annons

– Det var så klart väldigt annorlunda, det är många som inte har förstått hur det varit för livebranschen. Det var mäktigt att stå med musiker och tekniker, och alla vi som fattar detta, och för en gångs skull inte prata om insamling för människor långt borta, utan för min familj, mina kompisar, alla jag jobbar med, min crew, mitt band, alla som inte hörs och syns – som haft det ännu tuffare än vi som haft möjligheter att göra lite andra jobb, säger hon i TV4.

Sarah Dawn Finer är gravid med sitt andra barn, och har planer på att hinna släppa en till EP innan hon föder sitt barn, för att sedan kunna vara mammaledig.

– Jag ska försöka hinna göra en EP till innan jag klämmer ut den här bebisen, så jag kan vara lugn med den sen. Jag hoppas vi hinner en till.

Läs mer:

Annons