Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Se Petra Medes ersättare i Bonusfamiljen – bilderna på nya Katja

18 aug, 2021 
AvJessica Rådne
FotografSVT
petra mede i rollen som bonusfamiljens katja
Emma Peters har axlat Petra Medes roll som Katja i Bonusfamiljen på SVT. Här är första bilderna från den kommande säsong 4.
Annons
Så blir kommande säsong av BonusfamiljenBrand logo
Så blir kommande säsong av Bonusfamiljen

I november 2020 meddelade SVT att Grotesco-stjärnan Emma Peters, 42, tagit över rollen som Katja i succéserien Bonusfamiljen. Detta sedan den egentliga rollinnehavaren Petra Mede, 50, insjuknat i covid-19. Nu har kanalen släppt de första bilderna på ”nya” Katja. Så här ser Emma Peters ut i den kommande säsongen.

Emma Peters om inhoppet i Bonusfamiljen

– Jag ska försöka fylla Petras och framförallt Katjas kostym. Jag har aldrig kostym på mig, men jag är en rätt bra skådespelare så det ska nog gå, var Emma Peters ord i det pressmeddelande som kom i fjol.

– Jag älskar Bonusfamiljen och tycker att Katja är en underbart problematisk karaktär och hoppas att tevepubliken vänjer sig vid en något kortare version. Så är det ju i bonusfamiljer, man får bara vänja sig vid en ny styvmorsa, fortsatte hon.

Annons

Petra Mede behövde ersättas snabbt

Inhoppet skedde med kort varsel sedan Petra Mede blivit sjuk i covid-19 just som inspelningarna av fjärde säsongen skulle starta. SVT:s dramachef Anna Croneman menade att rollen varit kritisk att snabbt hitta en ersättare till.

– Hennes medverkan är av stor betydelse för seriens fortsättning. Det är inte lätt att ersätta en folkkär skådespelare som Petra, som dessutom har tre säsongen bakom sig. Men Emma är en erfaren skådespelare som jag är säker på kommer klara att fylla rollen galant, sa hon då.

Första bilderna från säsong 4

Första säsongen av Bonusfamiljen hade premiär 2017. Serien är en dramakomedi skapad av Felix, Clara och Moa Herngren utifrån deras egna erfarenheter av att leva i en bonusfamilj. I huvudrollerna ser vi Vera Vitali (Lisa) och Erik Johansson (Patrik) som lever i en bonusfamilj med sina respektive barn från tidigare förhållanden. Emma Peters spelar Katja, Patriks ex-fru.

Här är de första bilderna på när hon axlar rollen:

Emma Peters spelar Katja i Bonusfamiljen
Emma Peters in action i rollen som Katja i Bonusfamiljens säsong 4.
Emma Peters spelar Katja i kommande säsongen av Bonusfamiljen
Emma Peters tog över rollen från covidsjuka Petra Mede.

Säsong 4 av Bonusfamiljen har premiär 25 oktober.

Källa: Aftonbladet

Annons