willie och sarah jessica parker på event <3
TV: Nya säsongen av Sex and the City – det här vet vi
0:57

Efter reklamen: TV: Nya säsongen av Sex and the City – det här vet vi

(0:57)

Slå på ljud

Den amerikanska skådespelaren Willie Garson, som många känner igen från långköraren Sex and the City, där han spelade huvudkaraktären Carrie Bradshaws bästa vän Stanford Blatch, har avlidit – bara 57 år gammal.

Vi kommer dock få se en sista glimt av Willie Garson snart, då han är med i premiäravsnittet av Sex and the City-uppföljaren And just like that....

willie och SJP i serien SATC

Willie Garson var mest känd som Carrie Bradshaws bästis i Sex and the city.

Efter en kort sjukdomskamp gav Willie Garsons kropp upp

Efter en kort tids sjukdom gav Willie Garsons kropp upp, rapporterar nu flera amerikanska medier. Willie Garson har utöver sin medverkan i Sex and the City även synts i över 300 olika tv-serier och i ett 70-tal filmer genom åren. Några av er kanske känner igen honom som karaktären Mozzie i White collar – där han återigen gestaltade en nära vän till huvudkaraktären.

Nytt på Netflix i september – alla filmer och serier

Sonens fina hyllning till Willie Garson

Wille Garson dog under tisdagseftermiddagen den 21 september efter en kort tids kamp mot cancer i bukspottskörteln, uppger flera amerikanska medier, bland annat People.

”Jag älskar dig så mycket, pappa. Vila i frid och jag är så glad att du delade alla dina äventyr med mig och att vi kunde uppnå så mycket. Jag är stolt över dig”, skriver sonen Nathen Garson på sina sociala medier samtidigt som han visar upp ett fint bildspel till minne av sin far.

Vännerna och kollegorna sörjer Willie Garson

Även Sex and the City-kollegan Cynthia Nixon, som spelar Miranda i serien, sörjer sin döde vän.

”Så djupt sorgsen över att vi har förlorat Willie Garson. Vi älskade honom och att jobba med honom. Han var alltid rolig framför kameran och i verkliga livet. Han var en källa till ljus, vänskap och kunskap om branschen. Han var professionell – alltid”, berättar Nixon på Twitter.

På sociala medier visar även Kim Cattrall, som spelade Samantha i SATC, upp sin stora sorg efter vännens hastiga bortgång. ”Så sorgliga nyheter och en fruktansvärt förlust för Sex and the City-familjen”, skriver hon.

En annan kollega som gör klart att han är mer än ledsen över Willie Garsons död är Mario Cantone. Han som i SATC-serien spelade Charlottes bästa vän Anthony Marantino, och som senare gifte sig med Willie Garsons rollfigur i den andra Sex and the City-filmen.

”Jag kunde inte ha fått en mer briljant tv-partner. Jag är förkrossad och överväldigad av sorg. Du togs ifrån oss alldeles för tidigt. Du var en gåva från gudarna kära Willie. Jag älskar dig”, skriver han på Instagram.

Även Mr. Big (alltså Chris Noth) sörjer och visar nu upp sin kärlek och saknad på sociala medier när han publicerar en bild på Carrie och Stanford från Sex and the City.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Ikoniska filmoutfits vi aldrig slutar drömma om

TV: Sex saker du kanske inte visste om Sex And The City
1:17

Efter reklamen: TV: Sex saker du kanske inte visste om Sex And The City

(1:17)

Slå på ljud
Mest läst