Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sexologens ilska efter orden om deltagarna i Gift vid första ögonkastet

16 mar, 2021 
AvSaga Pettersson
FotografSVT
Sexologen Kalle Norwalds ilska efter orden om deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021
Tittarna har haft en helt del åsikter och tankar kring deltagarna i den pågående säsongen av Gift vid första ögonkastet – något som nu får sexologen Kalle Norwald att ryta ifrån.
Annons
Här är deltagarna i ”Gift vid första ögonkastet” - se klipp från den nya säsongenBrand logo
Här är deltagarna i ”Gift vid första ögonkastet” - se klipp från den nya säsongen

Ännu en säsong av den populära tv-serien Gift vid första ögonkastet rullar just nu på SVT, där vi får följa tre nygifta par i vägen till eventuell kärlek (och evig lycka). Den som har följt årets säsong, och alla säsonger innan, har inte missat att experterna antagligen gjort sina bästa matchningar någonsin. I alla fall vad det såg ut som till en början.

Paren i årets säsong av Gift vid första ögonkastet

Sofia och Anton har båda en tacos-tavla hemma, för att båda älskar tacos, och Ellinor faller för killar som ser ut som han på Kalles kaviar-tuben – och matchas ihop med Lars, som i alla år fått höra att han liknar han på Kalles kaviar-tuben. Susanna vill ha en skogshuggare som gillar naturen och vill bo på landet, och hon matchas ihop med grävmaskinisten Johan, som hör och häpna – gillar att vara i naturen och vill bo på landet!

Men om listan på likheter som tacos, naturen och Kalles kaviar räcker? Nej, inte alltid.

Annons

Halvvägs in i säsongen så börjar det knaka i fogarna för flera av paren, vilket så klart inte är helt oväntat med tanke på att de gått och gift sig med någon de inte alls känner.

Sexologen Kalle Norwald ryter ifrån

Och med en gedigen inblick i parens relation så har den stora skaran tittare reagerat på både det ena och andra, något som nu får sexologen Kalle Norwald att ryta ifrån.

”VIKTIGT MEDDELANDE från en upprörd sexolog och samhällsmedborgare! Läs och hjälp till att fundera över hur vi kan stoppa hatet pa nätet”, skriver sexologen Kalle Norwald nu i ett långt inlägg på Instagram och syftar på den stora hatstormen som uppstått i och med den pågående säsongen av Gift vid första ögonkastet.

Han fortsätter:

”Relationer engagerar. Det är inte minst tydligt när vi får se dem på TV, exempelvis genom Gift vid första ögonkastet. Som tittare är vi på tillfälligt besök i deltagarnas liv och det under en väldigt ovan situation som samtidigt filmas och visas för storpublik. Varje deltagare sitter pa ett enormt mod och visar upp konflikter, personlighetsdrag och förhållningssätt som manga andra inte ens kan tänka sig visa eller prata om med familj och vänner. Den typ av kommentarer deltagare får rörande matvanor, kroppsspråk, utseende och personlighet som nu syns i vissa forum gör mig arg och ledsen och är på inga sätt okej. Det är skillnad på yttrandefrihet och att gå till personangrepp”.

Annons

”Gå inte och sprid elakheter om deltagarna”

Han skriver att kritik kan vara bra, om det läggs på rätt saker, men inte när det går så långt att det bli ett påhopp mot deltagarna.

”Kritisera produktionen för klippningen och oss psykologer och terapeuter för matchningarna som är där i våra professioner. Men gå inte och sprid elakheter om deltagarna som är där som privatpersoner i jakt på kärlek. Nu har även programansvarig pa SVT reagerat vilket sager något”.

Bland kommentarerna är det flera av deltagarna som har lämnat ett rött hjärta.

Annons