Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Svenska skidstjärnorna bytte partners med varandra

12 jan, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT, instagram.
Hanna Öberg och Martin Ponsilouma, Jesper Nelin och Fanny Johansson.
De är några av Sveriges mest framgångsrika skidprofiler, som tar hem medaljer i både OS och VM.
Men bakom kulisserna har det utspelat sig ett kärleksdrama – där skidåkarna bytt partner med varandra.
– Jag och Martin har det väldigt bra och det blir ett extra stöd att ha honom med ute på tävlingar, har Hanna Öberg sagt.
Annons
6 svenska idrottslegendarer vi aldrig glömmerBrand logo
6 svenska idrottslegendarer vi aldrig glömmer

Skidskytten Hanna Öberg är en av våra mest framgångsrika vinteridrottare – hon har vunnit två guldmedaljer i OS och fått 11 VM-medaljer under karriären. Fram till 2020 var hon tillsammans med landslagskollegan Jesper Nelin, som också är skidskytt.

Hanna Öberg och Jesper Nelin hade varit ihop i flera år innan de valde att gå skilda vägar 2020. Efter det blev Hanna Öberg i stället tillsammans med Martin Ponsilouma, även han skidskytt i landslaget – och vän med Jesper Nelin.

– Vi har varit jävligt bra och sammansvetsat lag men jag skulle inte säga att det är så längre. Det är inte alls lika sammansvetsat men det fungerar i alla fall och vi tränar tillsammans, sa Jesper Nelin till Aftonbladet 2021.

Annons

Bytte partners med varandra

Hanna Öberg försökte i samma intervju spela ner dramat, och menade att de alla var vänner.

– Allt rullar på och jag och Jesper har också en bra relation som det är nu. Så det är inga konstigheter. Jag tycker det fungerar bra och känner att vi alla är professionella när vi är med landslaget, sa hon till tidningen.

Efter att Hanna Öberg och Martin Ponsilouma blev tillsammans började Jesper Nelin prata med Martins ex-flickvän, skidskytten Fanny Johansson – och så småningom blev de ett par i stället. Inom loppet av ett år hade skidstjärnorna alltså bytt partners.

– Fanny och jag pratade med varandra och det hjälpte ganska mycket. Då var det som att jag och Fanny lärde känna varandra och hittade varandra också. Hanna kommer säkert vilja säga annat men det var de som började, sa Jesper i Aftonbladet 2021.

Annons