Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sofia Geite och Maria Forsblom om sin likhet med varandra

07 feb, 2022 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Sofia Geite och Maria Forsblom om sin likhet med varandra
Flera tittare har reagerat på likheten mellan TV4-kollegorna Maria Forsblom och Sofia Geite. Vissa tror att de är tvillingar, och andra tror att de är samma person.
Så är tv-profilernas relation till varandra.
Annons

Programledaren Maria Forsblom känner vi främst igen från Nyhetsmorgon, där hon har jobbat sedan 2013. Nu har hon även axlat rollen som programledare i TV4s nya satsning Secret song.

TV: 5 av de roligaste misstagen i NyhetsmorgonBrand logo
TV: 5 av de roligaste misstagen i Nyhetsmorgon

– Jag blev så chockad när jag fick frågan. Men ibland står bara stjärnorna rätt. Jag hade haft en rätt tråkig dag på jobbet och när jag skulle gå hem på eftermiddagen sa min chef att jag nog kommer få ett samtal från en person som kommer fråga om jag vill göra ett nytt musikunderhållningsprogram. Jag trodde de skämtade, sa Maria till Aftonbladet om sitt nya programledaruppdrag innan premiären.

”Maria Forsblom och Sofia Geite är inte tvillingar”

En annan folkkär tv-profil som huserar i rutan för TV4s räkning är Sofia Geite, som vi nu ser i Efter fem under vardagseftermiddagar, och tidigare såg i Nyhetsmorgon. Och något som flera tittare har reagerat på är att Sofia är väldigt lik sin kollega Maria Forsblom.

Annons

Det var när Sofia Geite började synas allt mer i rutan som det trillade in frågor om Sofia och Maria var syskon, och kanske till och med tvillingar – något kanalen då svarade upp på.

”Maria Forsblom och Sofia Geite är inte tvillingar, bara lika!”, svarade TV4 då i ett inlägg på Facebook.

Sofia Geite och Maria forsblom
Sofia Geite och Maria Forsblom på gala ihop!

TV4-kollegorna om likheten

I en intervju med Hänt.se har Maria Forsblom förklarat att hon ofta får meddelanden på Instagram där tittarna undrar vad hon exempelvis hade på sig i dagens sändning – när det inte är Maria som har hållit i sändningen, utan Sofia.

– Det är så varenda sändning hon jobbar, då får jag meddelanden, säger Maria Forsblom.

Och Maria själv tycker inte att hon är särskilt lik Sofia, även om hon tar det som en komplimang.

Annons

– Nej, jag tycker inte att vi är jättelika. Men jag kan förstå att andra tycker det. För att vi har ju liknande färger i håret och sådär, säger Maria vidare till nöjessajten.

Sofia Geite och Maria Forsbloms privata relation

Maria och Sofia är inte bara kollegor och lika varandra. De är även vänner privat. Så sent som i slutet av januari delade Sofia Geite en bild på henne och Maria Forsblom, där de håller om varandra.

”Kramens dag idag. Firar med att krama min familj lite extra och får påminnelse från FB om att det på dagen är 6 år sedan den här bilden togs. Snart kramas vi alla igen – så måste det få bli!” skriver hon i inlägget, och bland kommentarerna är det inte oväntat flera som påpekar deras likhet återigen.

”Jag trodde länge att ni va samma person”, skriver en och Sofia konstaterar: ”Du är inte den enda...”.

En annan skriver:

”Jag trodde det var din syster, ni är otroligt lika (antar att ni hört det förut)”.

”Händer ibland. Vi är inte syskon men väldigt nära vänner. Man blir som man umgås”, svarar Sofia Geite.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Se också: 5 starka ögonblick vi minns från "Malou efter tio"Brand logo
Se också: 5 starka ögonblick vi minns från "Malou efter tio"
Annons