Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sofias arga krav på Carl Philip – efter svartsjukan mot exet!

18 sep, 2020 
AvSebastian Mattsson
FotografTT
Prinsessan Sofia ställde ett ilsket krav på prins Carl Philip. Anledningen? Exflickvännen Emma Pernald.
Annons

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip fick länge smyga med sin kärlek. Sofia, som då hette Hellqvist i efternamn, var med sin bakgrund som modell en okonventionell prinsesskandidat.

2010 kom ett avgörande steg i deras förhållande. Sofia fick flytta in i Carl Philips lägenhet på Slottsbacken, ett stenkast från Stockholms slott. Även detta skedde i hemlighet. Sofia förblev länge folkbokförd hos föräldrarna Erik och Marie i Kåtilla i Älvdalen.

Prinsessan Sofia svartsjuk – ställde krav

Sofia ville att Carl Philip skulle gå vidare från Emma Pernald.
Sofia ville att Carl Philip skulle gå vidare från Emma Pernald.

Så här skriver Johan T Lindwall om tiden före prinsen och Sofia förlovade sig i sin bok “Carl Philip – prinsen som aldrig fick bli kung”.

“Att Sofia fortfarande inte var fullt ut accepterad av familjen blev så småningom en påfrestning. Det skapade oro i deras relation och även flera bråk. Stundtals var det så dåligt att de valde att göra kortare pauser i förhållandet. Carl Philip insåg att han var tvungen att få familjen att förstå att det här var hans livs kärlek. Att lillasyster Madeleine var negativ kunde han leva med, men det var värre att mamma Silvia och pappa kungen hade en så ljum inställning gentemot Sofia”, skriver Johan T.

Annons

“Var ett absolut måste”

Påfrestningarna fanns även i själva förhållandet. När Sofia fick syn innandömet i lägenheten la hon nämligen märke till en sak: där fanns spår av Carl Philips exflickvän Emma Pernald.

Här var Sofia stenhård. Carl Philip fick åka IKEA i Barkarby norr om Stockholm, på Sofias inrådan, för att köpa en del nya ting till bostaden.
– Sofia vill inte ha någonting att göra med prinsens ex-flickväns saker. En ny säng var ett absolut måste, berättade en närstående till paret för Svensk Damtidning.

Mest läst just nu
Annons