Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Stefan Odelberg vill inte gifta sig med nya kärleken

27 jun, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTt.
Efter fem år som gifta skilde sig Bingolotto-profilen Stefan Odelberg från exfrun Berna 2021.
Snabbt hittade han kärleken på nytt i relationsexperten Petra Johansson – men han vill inte gifta sig igen.
– Vi tror på en större kärlek än den man påvisar när man friar, säger Stefan Odelberg till Expressen.
Annons
Bingolotto genom tiderna - minns du programledarna?Brand logo
Bingolotto genom tiderna - minns du programledarna?

Stefan Odelberg, 48, är magikern som de senaste åren blivit en riktigt folkkär programledare, sedan han tog över Bingolotto tillsammans med Lotta Engberg. Efter att ha skilt sig från frun Berna Inceoglu 2021, efter fem år som gifta, har Stefan hittat kärleken på nytt. Det är 13 år yngre sex- och relationsexperten Petra Johansson som fått programledaren på fall.

Paret träffades redan 2020 i samband med en överraskning för Odelbergs vänner, men det var först senare de två blev ett par. Efter att ha blivit tillsammans efter Stefans skilsmässa har det dock gått fort, och i början av 2022 köpte de bostad tillsammans.

– Det känns som att vi passar bra ihop och då tänkte vi att ”fan, det är väl lika bra att köpa en bostad då”, berättar Stefan i en intervju med Expressen.

Annons

Paret ser fram emot en fin framtid tillsammans, men har inga planer på att fria eller gifta sig – de tror nämligen inte på konceptet.

– Frieri kommer det faktiskt inte att bli. För oss är det inte är en grej alls, vi känner inte våra commitment genom ett frieri. Vi är båda överens om det. Vi väljer varandra på så många andra olika sätt hela tiden, säger Stefan Odelberg till tidningen.

Vill inte fria igen

Bingolotto-profilen tycker att man friar för att det är vad samhället vill att man ska göra, och menar att han inte är intresserad av att följa den mallen.

Stefan Odelberg med flickvännen Petra Johansson 2021.

– Vi tror inte på det här med frieri, man kan ha ritualer och andra roliga saker man gör, men just det där med frieri... för min del, jag tror inte på allt det. Frieri är på något sätt att blidka ett samhälle, det samhället vill att man ska göra. Man ska flytta ihop, sedan ska man fria, sedan ska man gifta sig och skaffa barn. Vi tror inte på den uppdaterade strukturen som är påhittad för att man på något sätt ska uppvisa en fasad, säger han.

Annons

Stefan Odelberg har dock inte alltid känt på det sättet – när han friade till exfrun Berna 2014 tog han i stället i från tårna. Stefan åkte Vasaloppet och planerade hur han skulle fria till flickvännen när han gick i mål. Men frieriet höll på att gå i stöpet när han stoppades med tre mil kvar för att han åkte för långsamt. Efter att ha förklarat för funktionären fick Stefan dock fortsätta, och kunde gå ner på ett knä och fria till Berna när han såg henne.

När paret skildes efter fem år hade Berna bara fina saker att säga om exmaken.

– Vi är jättebra vänner. Det har gått väldigt bra, men vi växte nog ifrån varandra. Det har blivit ett bra slut och han är verkligen världens goaste kille. Det är svårt att vilja honom något annat än väl, sa hon till Aftonbladet.

Annons