Steffo Törnquist har fyllt 65 år, och skulle kunna gå i pension med gott samvete, och ägna sig åt ett stilla liv med golf och cigarrer.

Men Nyhetsmorgon-programledaren verkar inte vara riktigt redo för livet som pensionär än. Med det sagt så har han funderat på att lämna TV4 och lägga tiden som journalist på hyllan – men det finns för mycket som talar emot.

– I våra yrken kan man hålla på med något hela tiden. Men när det gäller ”Nyhetsmorgon” och TV4 har tanken slagit mig att jag kanske skulle sluta. Nu är jag inne på den 43:e säsongen och jag har snuddat vid tanken att jag kanske borde lägga av. Men under dessa coronatider är alternativet inte så roligt och det är fortfarande väldigt kul att jobba med ”Nyhetsmorgon” även om det är smärtsamt att gå upp tidigt. Jag kör på tills jag inte kör på längre, säger han till Aftonbladet.

Steffo kraschade bilen innan sändning

Steffo har varit med i Nyhetsmorgon sedan starten, och har många minnen – både roliga och dråpliga. Som den gången han kraschade in bilen i en vägg i garaget på jobbet.

– Man är inte riktigt klar i knoppen så tidigt. Lyckligtvis var det rätt tunna gipsväggar just där men bilen åkte en halvmeter in i väggen. Men jag sket i det och gick upp och jobbade och glömde bort det under sändningen. När jag kom ner till bilen efteråt så tänkte jag ”just fan”... Man gör konstiga saker i livet i övrigt, men extra konstiga saker så tidigt på morgonen. Däremot blir man extra goda vänner med arbetskompisarna, så det finns väl olika sidor av det där, säger han till tidningen.

Programledaren har varit öppen med sin kamp mot corona, som gjorde att han tvingades ligga på sjukhus en period. Än i dag är Steffo Törnquist inte helt återställd.

– Jag låg inne på S:t Göran i fem dagar med syrgas. Fy fan, det där var inte roligt. Jag blir oerhört provocerad när folk inte tar det här på allvar. Min andning är fortfarande inte helt okej, jag kan inte ta riktigt djupa andetag och jag blir väldigt andfådd och trött. Jag tar långa och snabba promenader för att få upp pulsen, men vågar inte anstränga mig till max, säger han.

Läs mer:

TV4-profilen Matilda Bozas allvarliga sjukdomskamp med corona

Jenny Strömstedt om skilsmässan från ex-maken Fredrik Östergren

Steffo Törnquists mamma har gått bort – berättar om den stora sorgen