Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Stevie Nicks stora sorg – efter Fleetwood mac-sångarens död

01 dec, 2022 
AvEbba S. Dahlman
FotografMPNC, Charles Sykes/TT
Natten till torsdag kom nyheten‚ rockikonen Christine McVie har gått ur tiden vid 79 års ålder.
Fleetwood mac-sångaren Stevie Nicks minns vännen och bandmedlemmen i hjärtskärande brev.
”Ses på andra sidan, min älskade”, skriver hon bland annat.
Annons
5 saker om Stevie Nicks som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Stevie Nicks som du kanske inte visste

Det var under natten till den 1 december nyheten om Christine McVies död chockade musikvärlden. Det var brittiska BBC som var först med att rapportera att Fleetwood mac-medlemmen tagit sitt sista andetag vid 79 års ålder.

Nu uttrycker Stevie Nicks, en av bandets frontpersoner, hennes sorg efter bandmedlemmens bortgång.

”Min bästa vän i hela världen sedan första gången vi träffades år 1975”, skriver sångaren i ett offentligt hyllningsbrev efter det plötsliga dödsbeskedet.

Fleetwood mac-sångaren Christine McVie död

Rockbandet startades år 1967, i slutet på 60-talet. År 1968 gifte sig brittiskan Christine med bandets basist John McVie. Två år senare blev hon själv en av bandets medlemmar som bestod av Mick Fleetwood, Stevie Nicks, Lindsey Buckingham och paret McVie.

Annons

Christine blev bandets keyboardspelare och medvokalist. Hon har själv sjungit och spelat på några av bandets största hits, så som Everywhere, Don't stop och Little lies.

År 1998 tog hon en paus från bandet för att experimentera med solokarriären, efter uppmärksammade interna konflikter i bandet. År 2014 gjorde hon comeback.

Natten till den 1 december gick rocklegenden ur tiden. Dödsorsaken benämns vara en ”kort tids sjukdom”, men vilken sjukdom det rör sig om är fortfarande okänt. Hennes familj säger i ett uttalande att hon dog på sjukhus, omgiven av nära och kära. Det rapporterar SVT.

Närmsta familjen lät också meddela att de vill att hon blir ihågkommen som ”en otrolig människa och hyllad musiker som älskades överallt”.

Fr.v. John McVie, Christine McVie, Stevie Nicks, Lindsey Buckingham och Mick Fleetwood. Bild tagen vid bandets medverkan i amerikanska tv-programmet Today.
Fr.v. John McVie, Christine McVie, Stevie Nicks, Lindsey Buckingham och Mick Fleetwood. Bild tagen vid bandets medverkan i amerikanska tv-programmet Today år 2014.

Stevie Nicks stora sorg efter vännens plötsliga död

När nyheten om stjärnans död nådde bandmedlemmen Stevie Nicks, dröjde det inte lång tid innan det kom en offentlig reaktion. I ett hjärtskärande handskrivet brev till vännen, som Stevie publicerar på Instagram, berättar hon om sorgen.

”Ses på andra sidan, min älskade”, skriver hon bland annat. Hon fortsätter:

”Jag visste inte ens att hon var sjuk... förrän sent på lördagskvällen. Jag ville ta mig till London, men vi blev tillsagda att vänta. Så, sedan i lördags, har jag endast hört en sång eka i huvudet om och om igen. Jag hade önskat att jag skulle få sjunga den för henne medan hon var i livet, men i stället, så sjunger jag den nu”.

Brevet innehåller därefter låttext från amerikanska bandet Haims sorgliga låt Hallelujah, som skrevs efter att bandmedlemmen Alana Haims nära vän gått bort i en tragisk bilolycka.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons