10 svenska Tv-serier du följde om du var ung på 90-talet
1:26

Efter reklamen: 10 svenska Tv-serier du följde om du var ung på 90-talet

(1:26)

Slå på ljud

På 90-talet och kring millenieskiftet var musik-Sverige strösslat med deras musik – och efter många tysta år vill artisterna Denise Lopez, Emilia, Drömhus-Therese och Miio tillbaka in i rampljuset. Därför har de nu tillsammans bildat supergruppen Femmes.

Josefine och Mia i Miio.

Fredrik Sandberg / TT

– Vi har ju följts åt under många år och samtidigt konkurrerat om spelningar och platser på olika galor, turnéer och shower. Men nu kände vi att varför ska vi slåss om spelningarna när vi kan göra dem ihop, skapa nya minnen och ha ännu roligare tillsammans, säger Mia Schotte, 38, en av medlemmarna i duon Miio, till Aftonbladet.

Dilba försvann från rampljuset – berättar om dolda sjukdomen

Miio, som hon bildade tillsammans med Josefine Willers, 37, gjorde sig mest kända för covers på låtar som När vi två blir en och Ska vi gå hem till dej. Det är duon som ligger bakom initiativet, och har tagit kontakt med de forna 90-talsikonerna.

Therese Granqvist.

Ulf Palm/NTB

– Jag tog mod till mig och ringde Tess i Drömhus, jag tänkte att hon kommer väl dö nu, men hon bara: ”Det är det bästa jag hört, jag är så på”, så då var vi tre och sen kom Denise och Emilia, alla har bara känt, att det här är just det vi har längtat efter, säger Mia Schotte till Aftonbladet.

Emilia 1998.

Jan Collsiöö

Femmes kom inte med i Melodifestivalen

Therese Granqvist, 44, var sångerska i Drömhus, och blev känd med hiten Du och jag 1997, och kom tvåa i Melodifestivalen två år senare. Emilia är såklart Emilia Mitiku, 43, som 1998 fick en världshit med låten Big big world. Denise Lopez, 49, å sin sida gjorde sig först känd som dansade bakom bland annat Dr Alban, innan hon solodebuterade 1995 och rönte stora framgångar i Japan.

Kärleksparet återförenas efter 75 år ifrån varandra

Denise Lopez 1997.

Jan Collsiöö

Supergruppen hade velat vara med i Melodifestivalen, men deras låt kom inte med i uttagningen. Nu ska de istället ut och turnera är planen.

– Visst blev vi besvikna, men sen vände vi det till något positivt och fann mer glöd och kämparanda. Vi vill gärna göra Mello, men då får det bli ett annat år, nu vill vi ut och spela och träffa publiken.

The Storytellers – Lyssna med Louise
5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Louise

(5:00)

Slå på ljud
Mest läst