Carola Häggkvist är en av deltagarna i Stjärnorna på slottet.

TT
2:17

Efter reklamen: Carola regerar på sin stilresa - genom tiderna

(2:17)

Många blev både överraskade och glada när Carola Häggkvist presenterades som en av dansarna i Let's dance. Men lyckan blev relativt kortvarig, efter några veckor hoppade artisten och hennes danspartner Tobias Karlsson nämligen av eftersom hon inte ville riskera att bli utbränd.

Under helgens final kommer de att närvara, men det blir ingen dans för dem.

Vad som ändå blir av är Stjärnorna på slottet. Under fredagen presenterade nämligen SVT de fem personerna som kommer att medverka, och då är Carola Häggkvist en av dem.

Carolas oväntade råd från läkaren – för att bli frisk

Här är deltagarna i Stjärnorna på slottet 2022

Per Andersson är en av de andra gästerna. Har är komiker och skådespelare och manusförfattare och regissör och medlem i Grotesco. Han har stått på revyscener, varit med i julkalendrar och programlett Melodifestivalen.

Per Andersson.

Per Anderson.

TT

En annan komiker som är med är Marika Karlsson. Hon har varit sommarvärd i P1, programledare för Melodifestivalen och utsetts till årets kvinnliga komiker två gånger.

Marika Karlsson.

Marika Karlsson.

TT

Författaren och journalisten David Lagercrantz är också med. Bland hans mest kända verk finns biografin Jag är Zlatan Ibrahomovic, som han skrev tillsammans med den svenska superstjärnan, och fortsättningen på Stieg Larssons Millenium-trilogi.

David Lagercrantz.

David Lagercrantz.

TT

Den femte stjärnan som intar Bäckaskog slott är Grynet Molvig, den norska skådespelaren som slog igenom med En flicka på gaffeln (1966). Hon gick sedan vidare och arbetade med Hasse och Tage och Povel Rammel, och nu senast har vi sett henne i Gåsmannan och på teater.

Grynet Molvig.

Grynet Molvig.

TT

”Går inte att gissa vad som kommer att ske”

Ulrika Midunger är projektledare på SVT, och hon är spänd inför den kommande säsongen.

– Med årets mix av stjärnor på slottet kan vad som helst hända. Det går inte ens att gissa vad som kommer att ske med de starka personligheter som Carola, David, Per, Grynet och Marika. Jag tror det här blir en magisk säsong som man inte vill missa, säger hon.

Den sextonde säsongen av Stjärnorna på slottet börjar sändas på nyårsdagen.

Carolas öppna stöd till Filip Lamprecht efter privata kampen

Mer läsning

Femina