Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Stjärnorna som lämnade rampljuset i Hollywood – så lever de i dag

13 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
För en del är en lyckad skådespelarkarriär allt de drömmer om, och något de skulle offra mycket för att få.
Men så finns det andra änden av spektrat – skådespelarna som frivilligt har tagit ett steg bort från en lyckad karriär för att dra sig tillbaka och byta bana.
Så här lever stjärnorna som lämnade rampljuset och skådespelarkarriären.
Annons
5 kända karaktärer som har gjorts av samma skådespelareBrand logo
5 kända karaktärer som har gjorts av samma skådespelare

Cameron Diaz

I slutet av 90-talet och första halvan av 00-talet var Cameron Diaz den hetaste skådespelaren i Hollywood – men plötsligt började hon försvinna från rampljuset, och slutade göra film. I dag fokuserar hon på familjen, samtidigt som hon är vinentreprenör.

– Jag behövde veta att jag kunde ta hand om mig själv, att jag visste hur man var vuxen, att jag visste hur man navigerar i det komplexa vuxenlivet med ansvar, och sätta ihop alla bitar i mitt liv på ett sätt som jag ville ha det – inte hur andra personer tyckte att det skulle vara.

Freddie Prinze Jr

Med filmer som Jag vet vad du gjorde förra sommaren, She's all that och Scooby Doo nådde Freddie Prinze Jr stora kommersiella framgångar. Men efter att ha spelat i tv-serien 24 tröttnade han på branschen – på grund av motspelaren Kiefer Sutherland, som han kallar för ”den mest oprofessionella killen i hela världen.”

Annons

– Det är inte att jag snackar skit, jag skulle säga det rakt till hans ansikte också. Jag tror alla som har jobbat med honom skulle säga så, har han sagt till ABC News.

Efter att ha jobbat som regissör och producent fokuserar nu Freddie främst på att göra röster till animerade produktioner.

Daniel Day-Lewis

En man som har vunnit Oscar för Bästa manliga huvudroll tre gånger under sin karriär tror man inte ska sluta skådespela – men det är precis vad Daniel Day-Lewis har gjort. Efter att ha blivit så ledsen av inspelningsprocessen av filmen Phantom thread valde Day-Lewis att gå i pension. Han lever idag ett privat liv helt utanför rampljuset.

Annons

Jake Lloyd

Jake Lloyd är inget namn som de flesta känner igen, men om man säger Anakin Skywalker i Star Wars episod I förstår de flesta vem som menas. Filmen sågades av fans och kritiker, och unga Jake fick motta hat och hot. Upplevelsen fick honom att aldrig vilja vara med i en film igen, och gav honom problem med psykisk ohälsa i vuxen ålder.

Sean Connery

Filmen The league of extraordinary gentlemen blev Sean Connerys sista långfilm. Inspelningen verkar ha varit droppen som fick bägaren att rinna över för skådespelaren, som berättade för GQ att han var trött på ”jävla idioter”.

Annons

– I flera år har det blivit ett allt större gap mellan de som kan göra film och de som inte kan. För många människor är rädda att säga ”jag vet inte”. De går in och ut snabbt och för många vet inte vad de gör, sa skådespelaren.

Connery tillbringade sina sista år på Bahamas, och gick bort förra året.

Greta Garbo

Svenska Hollywoodstjärnan Greta Garbo gick i pension från skådespeleriet redan vid 36 års ålder, efter att ha gjort filmen Two-faced woman, som blev en flopp. Efteråt levde hon ett privatliv, där hon investerade pengar i hus och konst. Greta Garbo dog 1990.

Källa: Buzzfeed.

Annons