Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Skådespelarna som betedde sig så illa på inspelningarna att de fick sparken

12 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Homofobi, rasism och våld.
Här är skådespelarna vars beteende på inspelningarna var så oacceptabelt att de fick sparken från sina tv-serier.
Annons
TV: 10 av höstens svenska TV-serier att se fram emotBrand logo
TV: 10 av höstens svenska TV-serier att se fram emot

Charlie Sheen – Two and a half men

Skådespelaren Charlie Sheen hade en av huvudrollerna i sitcomen Two and a half men, men blev till slut så olidlig att jobba med att han fick sparken. Efter att ha gjort olika kontroversiella intervjuer där han bland annat kallade seriens skapare Chuck Lorre för ”en dum, dum liten man” så skrevs Sheen ut ur serien.

Annons

Mandy Patinkin – Criminal Minds

Mandy Patinkin spelade Jason Gideon de första två säsongerna av Criminal Minds, men tyckte inte om nivån av grafiskt våld i serien. Enligt exekutiva producenter ska han ha sagt upp all kontakt med både skådespelare och inspelningsteamet efter andra säsongen, och inte svarat på telefon.

– Jag betedde mig förfärligt, har Patinkin erkänt i efterhand.

Mandy Patinkin längst till vänster, i Criminal Minds.

Isaiah Washington – Grey's anatomy

I serien var han del iskalla doktor Burke, som blir Christina Yangs kärleksintresse. Men Isaiah Washingtons tid i långköraren Grey's anatomy blev kortvarig – efter att ha sagt nedsättande och homofobiska ord till sin homosexuella kollega T.R. Knight, som spelade George O'Malley i serien, så fick Washington lämna.

Annons
Isaiah Washington i Grey's anatomy.

Roseanne Barr – Roseanne

Skådespelaren Roseanne Barr skulle komma tillbaka med sin gamla succéserie Roseanne, men fick sparken – från en serie döpt efter henne själv. Det var efter att hon skrivit rasistiska tweets till Valerie Jarrett, tidigare rådgivare till Barack Obama, som tv-bolaget ABC valde att sparka sin huvudrollsinnehavare. Serien bytte namn till The Conners.

Annons

Shannen Doherty – Beverly Hills 90210

Hon hade en av huvudrollerna i ungdomsserien Beverly Hills 90210, men efter några säsonger skrevs hon ur manus på grund av sitt beteende. Shannen Doherty var känd för att både komma sent och ha en otrevlig attityd mot sina kolleger.

Shannen Doherty var svår att jobba med.

Thomas Gibson – Criminal Minds

Mandy Patinkin är inte den enda skådespelaren med tveksamt beteende på inspelningarna av Criminal minds. Thomas Gibson spelade teamledaren Aaron Hotchner, men fick sparken efter att gjort våldsamma utfall på inspelningarna, och skrikit otrevligheter mot kollegerna bakom kameran. Gibson hade då tidigare gått kurser i ilskehantering, efter att ha puttat en regiassistent.

Annons
Kurserna i ilskehantering hjälpte inte för Thomas Gibson.

Jay Thomas – Skål

Jay Thomas spelade den hockeyspelande maken till Carla Torelli, Eddie LeBec, i Skål – men fick sparken efter att ha varit respektlös mot en kollega under en radiointervju. På frågan om hur det är att jobba med serien svarade han: ”Det är brutalt. Jag måste kyssa Rhea Perlman”. Perlman lyssnade på intervjun, och när säsong åtta började sändas fick tittarna veta att LeBec tragiskt gått bort.

Jay Thomas med Rhea Perlman.
Annons
Se också: Skådespelare som tackat nej till ikoniska roller – och sedan ångrat sigBrand logo
Se också: Skådespelare som tackat nej till ikoniska roller – och sedan ångrat sig
Annons