Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Suzanne Axell lämnar som programledare i Fråga doktorn på SVT

23 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografEero Hannukainen/TT
Suzanne Axell slutar som programledare för Fråga doktorn i SVT, och ersätts av Sofia Rågenklint.
Programledarveteranen ska tävla i Let's dance i vår, och väljer då att lämna rollen som programledare i hälsoprogrammet efter 18 år.
– 18 år med ett program i SVT är stort och jag funderade länge innan jag tog detta steg, säger Suzanne Axell
Annons
Det här gjorde programledarna innan SVTBrand logo
Det här gjorde programledarna innan SVT

Suzanne Axell är en av kändisarna som kommer tävla i Let's dance i vår, tillsammans med bland annat Carola och Martin Melin.

I samband med det väljer hon nu att ta ett steg tillbaka från Fråga doktorn, programmet hon har lett på SVT i 18 år. Suzanne Axell kommer nu sluta som programledare, för att få en friare roll på redaktionen och i stället föra en del inslag.

– Nej, jag slutar inte på Fråga doktorn. Jag slutar som programledare, men fortsätter att jobba i redaktionen. Jag kommer att göra reportage och följa upp en del av alla våra fina gäster som vi har haft genom åren, för att se vad som hänt i deras liv. Direktsändningarna varje vecka har inneburit att jag har haft 130 mils pendling till jobbet, och det är tufft i längden. 18 år med ett program i SVT är stort och jag funderade länge innan jag tog detta steg, säger Suzanne Axell i ett pressmeddelande.

Kollegernas reaktion på Suzanne Axells beslut att lämna

SVT-kollegan Sofia Rågenklint är den som får axla rollen efter Suzanne Axell, och fylla hennes skor. Men Rågenklint är inte helt främmande för konceptet – under hösten har hon varit programledare i Fråga doktorn hälsa som också går på SVT.

– Jag är en av dem som suttit bänkad vecka efter vecka framför ”Fråga doktorn”. Suzanne Axell är ju ”Fråga doktorn” och det känns hedrande att få ta över stafettpinnen nu när hon själv väljer att ta en annan roll i programmet, säger Sofia Rågenklint i pressmeddelandet.

Läkaren Karin Granberg är kvar i programmet med samma roll, men kommer sakna att ha Axell i studion.

– Suzanne är unik och kommer att saknas, säger Granberg i pressmeddelandet från SVT.

Annons