5 saker du inte visste om Carina Bergfeldt
Slå på ljud

I 18 år har Suzanne Axell varit programledare för SVT:s långkörare Fråga doktorn. Sedan 2019 leder hon programmet tillsammans med läkaren Karin Granberg, efter att läkaren Gunilla Hasselgren valde att lämna efter 16 år i rutan.

Därför är det kanske inte så konstigt att många reagerade när nya Fråga doktorn hälsa hade premiär på SVT den 12 januari – utan Suzanne Axell.

På sociala medier var det många som undrade vart Suzanne Axell hade tagit vägen, och om hon hade lämnat uppdraget som programledare.

SVT var dock snabba med att dementera att profilen skulle ha lämnat SVT – i stället förklarar dem att det rör sig om två helt olika program. Fråga doktorn och Fråga doktorn hälsa har två olika fokus, och det är därför man valt att dela upp det i två olika program.

”Fråga Doktorn sänds som vanligt från och med måndag 18/1 – ikväll är det premiär för Fråga Doktorn Hälsa! Två program sänds då parallellt – och vi kommer kunna få svar på mängder av frågor om sjukdomar, hälsa och friskvård", skriver produktionen på Facebook.

Tittarna kunde alltså trösta sig med att Suzanne Axell återvänder i rutan som vanligt, bara en vecka efter det nya programmet.

Fråga doktorn hälsa leds av Sofia Rågenklint

Fråga doktorn hälsa leds av SVT-profilen Sofia Rågenklint och läkaren Karin Granberg, och ska alltså reda ut frågor kring hälsa och friskvård, som inte får plats i vanliga Fråga doktorn.

Kanske är det på grund av Suzanne Axells sändningsstopp i början av 2020 som tittarna är extra oroliga att hon ska försvinna från tv. När coronapandemin bröt ut i mars ersattes nämligen Suzanne Axell som programledare i Fråga doktorn, för att följa restriktionerna som de såg ut då.

– Det är ingen av oss som hade kunnat förutsäga en världsomfattande influensaepidemi och då blir det speciella omständigheter och då får ju vi rätta oss efter det, annars blir det jättekonstigt om man sitter i tv och säger att folk ska vara rädda om sig och inte resa och så ska jag åka tvärs över landet. Det blir dubbla budskap och det vill inte vi, sa Axell till Expressen då.

Läs mer:

9 saker barnfria kvinnor är trötta på att höra

Kritiken mot Charlotte Perrelli i Stjärnorna på slottet – slår tillbaka

Så hyllas Carina Bergfeldt efter premiären av nya talkshowen

Mest läst