Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Suzanne Axell slår tillbaka mot fixeringen vid rynkor

11 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografOlle Sporrong/EXP/TT
SVT-profilen Suzanne Axell har tröttnat på att ytan får ta allt större fokus i samhället i dag.
I en intervju med Expressen kritiserar hon fokuset på utseende, ungdom och perfektion.
– Man ska gnälla när man är 26 år: ”åh, jag har fått en rynka” och så ska man göra nåt åt det, säger Suzanne Axell.
Annons
Fem snabba med Suzanne AxellBrand logo
Fem snabba med Suzanne Axell

I 18 år pendlade Suzanne Axell, 65, fram och tillbaka mellan hemmet i Stockholm och Fråga doktorn-studion i Umeå – men efter 600 program sade hon i våras adjö till programledarrollen, för att fortsätta till andra uppdrag. I våras tävlade hon i Let's dance, ett program som hon hoppas har inspirerat andra kvinnor i hennes ålder att se att livet inte är slut bara för att man blivit lite äldre.

– Jag tycker det är viktigt att vi ställer oss upp och faktiskt ser när någon försöker. Man kan inte fega på allt i livet. Åker man ut så gör man. Jag har väl aldrig slängt i väg en pasodoble, säger Suzanne Axell i Expressen.

Generellt upplever Suzanne Axell att det finns ett behov för många att se kvinnor ta för sig, och inte alltid vara så perfekta.

Annons

– Det verkar finnas ett sug efter att tjejer ska våga ta för sig lite mera. Alla influencers i all ära. Men jag tycker att det är kul när man använder huvudet också. Allt behöver inte handla om utseendet, säger Suzanne Axell.

Suzanne Axells ilska: ”Förbannat trött på”

Den tidigare Fråga doktorn-programledaren är trött på att det har blivit så stort fokus vid perfektion, och en rädsla för att åldras, där användande av botox och andra skönhetsingrepp kryper ner i åldrarna. Axell menar att det finns viktigare saker – och att man ska vara glad att man får åldras.

– Man ska hela tiden se perfektion. Den är jag så förbannat trött på. Människor kan vara bra på en grej och dålig på en annan grej. Det gör mig inte till en sämre människa. Man ska gnälla när man är 26 år: ”åh, jag har fått en rynka” och så ska man göra nåt åt det. Jag hade en kompis som dog i cancer när hon var 31 år, då tycker jag man ska vara fantastiskt glad att man får hänga kvar, säger hon i Expressen.

Annons