Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Suzanne Axells känslosamma avsked i Fråga doktorn på SVT

03 mar, 2021 
Suzanne Axell lämnar programledarrollen i Fråga doktorn, för att i stället tävla i Let's dance under våren.
I måndagens program tackades hon av efter 18 år som programledare i programmet.
– Det har betytt oerhört mycket för mig, nu blir jag lite rörd, men så är det, sa en emotionell Suzanne Axell i SVT.
Annons
Det här gjorde programledarna innan SVTBrand logo
Det här gjorde programledarna innan SVT

SVT-profilen Suzanne Axell slutar som programledare på Fråga doktorn efter 18 år, och lämnar över manteln till kollegan Sofia Rågenklint. Axell, som under våren är med och tävlat i Let's dance, kommer att fortsätta jobba på redaktionen och göra vissa reportage för programmet, men inte synas som programledare längre.

I måndagens Fråga doktorn var det dags att ta avsked från programmet, där hon gjort 36 säsonger och 617 avsnitt sedan 2003. Och det var en emotionell Suzanne Axell som tackade för sig som programledare, och hyllade de trogna tittarna.

– Jag ska tacka för all vänlighet som har strömmat emot mig under den gångna veckan, men också under alla mina 18 år här med Fråga doktorn. Finare kvitto på ett jobb som man har utfört, det kan inte en människa få. Tack till alla som har hört av sig, som har skickat grytlappar, vantar och äpplen. Vi på Fråga doktorn har haft de mest fantastiska tittare som finns, sa Suzanne Axell i programmet.

Annons

Suzanne Axell rörd vid avskedet från Fråga doktorn

Axell gick sedan vidare till att tacka sina kolleger för tiden tillsammans.

– En stor kram vill jag också skicka till alla mina arbetskamrater i Norrköping, Karlstad, i Stockholm och inte minst här i Umeå. Många har blivit mina vänner för livet.

Programledaren avslutade med rörande ord, och verkade ha svårt att hålla känslorna i schack i studion – något hon också erkände.

– Tack till alla som har brytt sig om den här Stockholmstjejen och faktiskt gillat det jag gör. Det har betytt oerhört mycket för mig, nu blir jag lite rörd, men så är det.

Annons