Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Svennis hyllades av världsstjärnor på Idrottsgalan: ”Fantastiskt”

23 jan, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Svennis Sven-Göran Eriksson.
Sven-Göran Eriksson gick nyligen ut och berättade att han drabbats av obotlig cancer, och inte spås ha mer än ett år kvar i livet.
På måndagens Idrottsgala hyllades han stort av publiken – och av världsstjärnor som Wayne Rooney.
– Ni får mig att gråta, sa Svennis på scenen.
Annons
Här är de vanligaste formerna av cancer i SverigeBrand logo
Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige

Fotbollstränaren Sven-Göran Eriksson, mer känd som Svennis, är en av Sveriges internationellt mest kända sportprofiler. Han har varit förbundskapten för det engelska landslaget och arbetat med David Beckham och Wayne Rooney.

Nyligen gick Sven-Göran Eriksson ut i en intervju i Sveriges Radio och berättade att han drabbats av obotlig cancer, och att hans läkare tror att han på sin höjd har ett år kvar att leva. Trots det försöker den 75-åriga fotbollsprofilen se positivt på tillvaron.

– Man får lura hjärnan. Se det positiva i saker och ting, gräv inte ner dig för motgång, för det här är den största motgången givetvis, men gör något bra av det, säger han i Sveriges Radio-intervjun.

Svennis hyllades på Idrottsgalan

På måndagen var Svennis hedersgäst på Idrottsgalan, och hyllades stort på scenen. När han klev upp på scenen för att dela ut priset till Årets ledare så ställde sig hela arenan upp och applåderade för honom – något som gjorde fotbollstränaren riktigt berörd.

Annons

– Ni får mig att gråta, sa Sven-Göran Eriksson på scenen.

Han fortsatte:

– Oj oj oj. Otroligt, otroligt vackert. Tack ska ni ha alla idrottsvänner. Ett jättestort tack till er.

Svennis, som hade sällskap av sin dotter Lina och flickvän Yaniseth Alcides på galan, fick också videohälsningar från internationella profiler – inte minst engelska fotbollsikonen Wayne Rooney.

– Jag har aldrig tagit chansen och tackat sig för all hjälp och vägledning som du har givit mig under åren. Så i kväll vill jag säga tack för din hjälp. Den har utvecklat mig som spelare och ledare, sa Wayne Rooney i klippet.

Annons