Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tv-profilen är gravid – och har fått bröstcancer

21 dec, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT, Instagram.
Tuva Fellman och maken Ronny Brede Aase.
Norska tv-profilen Tuva Fellman väntar sitt andra barn med skådespelaren och maken Ronny Brede Aase.
Men nu har hennes liv vänts upp och ner – när hon samtidigt diagnostiserats med bröstcancer.
”Livet framöver blir en surrealistisk blandning av vardag, småbarnsliv och behandling”, skriver hon på Instagram.
Annons
Elin Ekman om obotliga bröstcancern: "Jag samlar liv"Brand logo
Elin Ekman om obotliga bröstcancern: "Jag samlar liv"

Den norska medieprofilen Tuva Fellman väntar sitt andra barn med skådespelande maken Ronny Brede Aase – men parets lyckliga småbarnsliv har tagit en tragisk vändning. Nyligen fick Fellman, som både arbetat på norska P3 och varit programledare för den norska varianten av Naked attraction, veta att hon drabbats av bröstcancer och att hon måste genomgå cancerbehandling.

I ett sampublicerat inlägg på Instagram skriver Tuva och Ronny om den tunga tiden som familjen står inför.

”Det har varit upp och ner i vårt lilla hus den senaste tiden. Upp, eftersom vi med spänning väntar vårt andra barn. Ner, eftersom Tuva diagnostiserats med bröstcancer under graviditeten och genomgår behandling. Det är mycket på en gång men som tur är har vi varandra, härliga människor runt omkring oss och en helt fantastisk sjukvård”, skriver paret.

Annons

Parets svåra tid

De fortsätter med att konstatera att det både är jobbigt och en lättnad att få dela med sig av det tunga de har framför sig, och att de kommer behöva balansera vanligt småbarnsliv med den tuffa sjukdomskampen.

”Det känns svårt, konstigt och befriande att dela med sig. För livet framöver blir en surrealistisk blandning av vardag, småbarnsliv och behandling. Och det ska vi, på ett eller annat sätt, få till”.

Det var 2021 som Tuva först fick veta att hon hade ett förstadium till bröstcancer, och fick operera bort sitt ena bröst. Men nu har hon alltså drabbats igen.

Annons