Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Svenska kändisparen som har äktenskapsförord

04 jan, 2024 
AvAino Oxblod
Fotograftt.
Läckberg, Perrelli, Leif GW Persson.
Att vara kär och gifta sig är härligt, men om man är en rik kändis kan det vara bra att ha ett äktenskapsförord för att skydda sina tillgångar.
Det har de här svenska stjärnorna tagit fasta på – som inte delar med sig av sina förmögenheter om de skiljer sig.
Annons
5 kändispar som gift sig i hemlighetBrand logo
5 kändispar som gift sig i hemlighet

Pernilla Wahlgren och Christian Bauer

Pernilla Wahlgren och Christian Bauer.
Pernilla Wahlgren och Christian Bauer gifte sig i december 2023.

Pernilla Wahlgren gifte sig med sin Christian Bauer i hemlighet i början av december 2023. Paret har valt att ha ett äktenskapsförord, som gör gällande att de båda behåller det de äger var för sig om de skulle skilja sig i framtiden. För Pernilla Wahlgren handlar det om flera hus och företag med flera miljoner kronor i tillgångar.

Annons

”All egendom som envar av oss nu äger samt all egendom som vii framtiden kommer att förvärva, skall vara vardera makens enskilda egendom vari den andre av oss således inte skall ha någon giftorätt. Detsamma gäller egendom som vi kan komma att erhålla genom arv, gåva eller testamente”, står det i äktenskapsförordet, skriver Aftonbladet.

Camilla Läckberg och Simon Sköld

Camilla Läckberg och Simon Sköld.
Camilla Läckberg och Simon Sköld har äktenskapsförord.

För deckardrottningen Camilla Läckberg är äktenskapsförord en självklarhet – hon hade det när hon gifte sig med polisen Martin Melin, och när hon gifte sig med maken Simon Sköld 2017 tecknades ett nytt äktenskapsförord.

Annons

Där framkommer det att all egendom och avkastning som de var och en har skaffat sig både före och under äktenskapet är enskild egendom vid skilsmässa, och att de inte har rätt att kräva något av varandras tillgångar.

Läckberg äger parets fastigheter – både våningen i Stockholm, lantstället i Norrtälje och en fastighet i sin hemord Fjällbacka. Tidigare i år gav Läckberg dock bort en procent av våningen till maken, något som var värt 235 000 kronor.

Leif GW Persson och Kim Persson

Leif GW Persson och Kim Persson
Leif GW Persson och Kim Persson har varit gifta sedan 2003.

Leif GW Persson och hustrun Kim har varit ett par i över två decennier, och trots att GW har erkänt att Kim velat lämna honom flera gånger så har de hållit ihop.

Annons

2003 skrev paret ett äktenskapsförord där de slår fast att all egendom som de förvärvat både före äktenskapet eller kommer förvärva i framtiden är enskild egendom.

”Vidare skall all egendom som någon av oss kan komma att erhålla genom arv, testamente eller gåva, liksom all avkastning av sådan egendom, vara den makens enskilda egendom”, står det i dokumentet.

Christer Sjögren och Birgitta Sjögren

Christer Sjögren och frun Birgitta.
Christer Sjögren och frun Birgitta har varit gifta i över 50 år.

Paret har varit gifta sedan 1970, men det var först 1990 som det tecknades ett äktenskapsförord. I det har man bestämt att all avkastning från aktier i Vikingarna AB och andra bolag är Christers enskilda egendom. Det gäller också hans pensionsförsäkring och veteranbil De Soto från 1937.

Annons

Stellan Skarsgård och Megan Everett Skarsgård

Stellan Skarsgård och Megan Everett Skarsgård
Stellan Skarsgård har ändrat i sitt äktenskapsförord.

När Stellan Skarsgård gifte sig med sin nuvarande fru Megan Everett Skarsgård 2009 slog de fast att de inte har någon giftorättsgods i äktenskapet – allt som de äger eller förvärvar på varsitt håll är enskild egendom. Men tre år senare ändrade de i äktenskapsförordet, så att det bara är en fastighet som ska vara Stellans enskilda egendom – resten delar de på i en eventuell skilsmässa. I handlingarna framkommer det också att det är svensk lag som gäller vid en separation, inte amerikansk.

Annons

Charlotte Perrelli och Anders Jensen

Charlotte Perrelli och Anders Jensen.
Entreprenörerna Charlotte Perrelli och Anders Jensen har skrivit äktenskapsförord.

Charlotte Perrelli och maken Anders Jensen gifte sig på ett lyxigt bröllop i Frankrike, sommaren 2015. I samband med det ordnade de ett äktenskapsförord där de bestämt att alla egendomar både från före äktenskapet och som förvärvas under äktenskapet är enskild egendom, och inte delas på hälften vid en eventuell skilsmässa.

Tommy Körberg och Ann-Charlotte Körberg

Tommy Körberg och Ann-Charlotte Körberg
Tommy Körberg och frun Ann-Charlotte Körberg.

I ett äktenskapsord från 2007, då paret gifte sig, framkommer det att arv och egendomar som fanns före eller tillkommer under äktenskapet är enskild egendom. Resten skulle delas vid en skilsmässa.

Källa: Aftonbladet.

Annons