Läckberg, Perrelli, Leif GW Persson.
1:07

Efter reklamen: 5 kändispar som gift sig i hemlighet

(1:07)

Camilla Läckberg och Simon Sköld

För deckardrottningen Camilla Läckberg är äktenskapsförord en självklarhet – hon hade det när hon gifte sig med polisen Martin Melin, och när hon gifte sig med maken Simon Sköld 2017 tecknades ett nytt äktenskapsförord.

Där framkommer det att all egendom och avkastning som de var och en har skaffat sig både före och under äktenskapet är enskild egendom vid skilsmässa, och att de inte har rätt att kräva något av varandras tillgångar.

Karin Törnblom/TT

Läckberg äger parets fastigheter – både våningen i Stockholm, lantstället i Norrtälje och en fastighet i sin hemord Fjällbacka. Tidigare i år gav Läckberg dock bort en procent av våningen till maken, något som var värt 235 000 kronor.

Leif GW Persson och Kim Persson

Leif GW Persson och hustrun Kim har varit ett par i över två decennier, och trots att GW har erkänt att Kim velat lämna honom flera gånger så har de hållit ihop.

2003 skrev paret ett äktenskapsförord där de slår fast att all egendom som de förvärvat både före äktenskapet eller kommer förvärva i framtiden är enskild egendom.

Hans Shimoda/TT

”Vidare skall all egendom som någon av oss kan komma att erhålla genom arv, testamente eller gåva, liksom all avkastning av sådan egendom, vara den makens enskilda egendom”, står det i dokumentet.

Ekonomi

Romantikdödare eller kärlekshandling – så ska du tänka om äktenskapsförord

Christer Sjögren och Birgitta Sjögren

Karin Trnblom/TT

Paret har varit gifta sedan 1970, men det var först 1990 som det tecknades ett äktenskapsförord. I det har man bestämt att all avkastning från aktier i Vikingarna AB och andra bolag är Christers enskilda egendom. Det gäller också hans pensionsförsäkring och veteranbil De Soto från 1937.

Stellan Skarsgård och Megan Everett Skarsgård

Eero Hannukainen/TT

När Stellan Skarsgård gifte sig med sin nuvarande fru Megan Everett Skarsgård 2009 slog de fast att de inte har någon giftorättsgods i äktenskapet – allt som de äger eller förvärvar på varsitt håll är enskild egendom. Men tre år senare ändrade de i äktenskapsförordet, så att det bara är en fastighet som ska vara Stellans enskilda egendom – resten delar de på i en eventuell skilsmässa. I handlingarna framkommer det också att det är svensk lag som gäller vid en separation, inte amerikansk.

5 kändispar som dementerade separationsrykten på ett snyggt sätt

Charlotte Perrelli och Anders Jensen

Karin Törnblom/TT
Ekonomi

Romantikdödare eller kärlekshandling – så ska du tänka om äktenskapsförord

Charlotte Perrelli och maken Anders Jensen gifte sig på ett lyxigt bröllop i Frankrike, sommaren 2015. I samband med det ordnade de ett äktenskapsförord där de bestämt att alla egendomar både från före äktenskapet och som förvärvas under äktenskapet är enskild egendom, och inte delas på hälften vid en eventuell skilsmässa.

Tommy Körberg och Ann-Charlotte Körberg

Eero Hannukainen/TT

I ett äktenskapsord från 2007, då paret gifte sig, framkommer det att arv och egendomar som fanns före eller tillkommer under äktenskapet är enskild egendom. Resten skulle delas vid en skilsmässa.

Källa: Aftonbladet.

Ekonomi

Romantikdödare eller kärlekshandling – så ska du tänka om äktenskapsförord