På 1980-talet spreds skräcken i Los Angeles, när en man som fick namnet The Night Stalker bröt sig in i folks hem för att våldta och mörda dem. Sammanlagt tog sig mannen in i 43 hushåll innan han greps. Richard Ramirez dömdes till döden för 13 mord, fem mordförsök, 11 sexuella övergrepp och 14 inbrott. Han avrättades 1989.

Nu har det gjorts en dokumentärserie om mördaren på Netflix, Night Stalker: The hunt for a serial killer, som har kommit att toppa streamingtjänstens mest populära dokumentärserier.

I dokumentären får man följa jakten på att få fast Ramirez under hans våldsvåg, men även tiden efter att han åkt fast, innan han fick sitt dödsstraff.

Som många andra seriemördare var Richard Ramirez populär hos kvinnor, och fick många brev. En av dem som skickade brev till honom, och som syns i dokumentären, är svenska Natashja Blomberg, mer känd som influencern Lady Dahmer.

”Gissa vilken sliten gammal groupie som är med i Netflix senaste seriemördardokumentär?”, skriver hon på Instagram.

Svenska Natashja Blomberg med i Netflix-dokumentären

I serien visas det bilder på de olika kvinnorna som skickat brev och bilder till mördaren. Medan vissa av kvinnorna är avklädda eller nakna, så sitter Natashja påklädd med en katt i famnen, inramad av sitt eget långa mörka hår.

Bland de nyfikna kommentarerna berättar Natashja mer om varför hon skickade brev till mördaren, och konstaterar att hon såg det som ett spännande tidsfördriv då seriemördare alltid fascinerat henne, men att hon absolut inte var kär i mördaren, som de andra kvinnorna verkade vara. Genom att brevväxla med Richard Ramirez kom Natashja Blomberg dock i kontakt med andra personers som hon har kontakt med än i dag, berättar hon.

Blomberg har tidigare berättat i sin populära blogg om varför hon döpte sitt alias efter kannibalmördaren Jeffrey Dahmer, och om sitt intresse för seriemördare.

”Det har jag haft sen jag var liten. Jag har sett och älskat skräckfilmer och dokumentärer om seriemördare sen så långt tillbaka jag kan minnas och sen jag lärde mig läsa så har jag slukat hemsidor och böcker om ämnet. En period brevväxlade jag med ett par seriemördare också”, har hon skrivit i sin blogg.

Läs mer:

Nya filmer och serier på Netflix i januari 2021

21 storfilmer som fyller 21 år 2021

Frågorna kring Helénmordet som aldrig fick några svar

Mer läsning

Femina