Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tareq Taylor: Därför pratar jag inte om skilsmässan från Kristina

06 maj, 2022 
AvJessica Rådne
Fotograftt
tareq taylor
I fjol ansökte Tareq och Kristina Taylor om skilsmässa efter 26 års äktenskap. Gång på gång har tv-kocken avböjt att kommentera saken. Nu berättar han varför.
Annons
Tareq Taylor och sofia "PT-Fia" Ståhl - parets kärlekshistoriaBrand logo
Tareq Taylor och sofia "PT-Fia" Ståhl - parets kärlekshistoria

Åtta månader har gått sedan Tareq Taylor, 52, skiljde sig från hustrun Kristina, 52, som han levt ihop med i ett kvarts sekel. Tidigt kom uppgifter om att Tareq hade hittat kärleken på nytt i sin före detta parhäst Sofia ”PT-Fia” Ståhl, 34. De två jobbade ihop i SVT-produktionen Lyckomaten redan 2019.

Sofia Ståhl och Tareq Taylor
2019 gjorde Sofia Ståhl och Tareq Taylor tv-programmet Lyckomaten ihop. Nu är de ett kärlekspar.

När Tareq i början på april lanserade sitt egna vin dök Sofia upp på releasefesten för att stötta honom. I samband med det bekräftade hon och Tareq för första gången att de är ett par.

– Det är klart jag är kär! Hon har alla de kvaliteter som jag uppskattar så mycket. Det är jättebra, sa Tareq Taylor om Sofia Ståhl till Aftonbladet.

Annons

Men några ord om skilsmässan från Kristina yppade han ej. I en ny intervju med allas förklarar Tareq nu varför han valt att inte prata om uppbrottet från sin exfru.

Vill hålla exet utanför rampljuset

Det är på frågan ”Hur var det att gå igenom en skilsmässa så offentligt som i höstas?” som Tareq säger:

– Det där är baksidan på myntet att även det som är jobbigt syns mycket mer än vad man har behov av. Det värsta är inte för mig egentligen eftersom att jag är den som har valt, och fått möjligheten, att bli en offentlig person på det sättet. Det är värre för dem som har valt att inte synas att behöva läsa om saker och ting på alla håll och kanter, säger han.

– Av den anledningen har jag inte pratat om det över huvud taget.

I samma intervju får Tareq frågan om hur en perfekt romantisk middag ser ut?

– Åh! Den skulle kunna vara på restaurangen, men tom. Så det bara är två här inne, säger han och syftar på sin krog Kockeriet i centrala Malmö.

Annons

Distansrelation och nytt bonusbarn

Tareq och Sofia har en distansrelation. Medan han bor i Malmö, bor hon i Stockholm. På Instagram har Sofia beskrivit parets metod för att få det att fungera:

”Vi planerar långt i förväg och har flexibla jobb som hjälper till. Facetime, röstmeddelanden och samtal pågår non stop vilket gör att vi ständigt är närvarande och nära även när vi är geografiskt isär. Också viktigt att göra kul saker ihop, exempelvis dejter på distans och digitalt”, skrev hon tidigare i år.

tareq och ellen taylor
Tareq Taylor med dotter Ellen på röda mattan.

Både Tareq och Sofia har också barn med sig in i den nya relationen. Tareq är pappa till dottern Ellen som hunnit fylla 18. Sofia är mamma till fyraåriga Edith.

Foto: TT

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons