Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tareq Taylors ändrade julplaner – efter skilsmässan

05 dec, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Tareq Taylor

Om sisådär tre veckor är det dags för Tareq Taylor att vara julvärd i SVT.
Och trots att julen blir lite annorlunda i år för den populära tv-kocken är han glad över hur det blev.

Annons
Tareq Taylor är årets julvärd – se intervjun härBrand logo
Tareq Taylor är årets julvärd – se intervjun här

Det var kanske ingen jätteöverraskning att Tareq Taylor skulle bli utsedd till årets julvärd i SVT. Han var storfavorit hos spelbolagen och har under de senaste åren blivit lite av en älskling hos många tv-tittare.

Och Tareq Taylor själv tycker mycket om högtiden.

– Jag älskar julen. Och att få fira julafton tillsammans med tittarna i år, det känns stort på riktigt. Och lite pirrigt, sade Tareq Taylor när han presenterades.

“Julen har alltid varit viktig”

I en intervju med Aftonbladet berättar han att firande sträcker sig över flera dagar. Det börjar på julafton med de allra närmaste, och sen vankas de ett större firande på juldagen eller annandagen.

– Julen har alltid varit viktig. Även om det har varit stökigt runt omkring och vad som än har hänt så har julen när vi samlats allihop varit en stund då det är fred. Då möts vi, äter, har det trevligt, det är lite julklappar, men framför allt är det att vi tillsammans kan dela nånting som är viktigt för oss, säger han till tidningen.

Annons

Att julen skulle se annorlunda ut stod klart redan innan han fick samtalet från SVT. I september bekräftade Tareq Taylor nämligen att han och hustrun ansökt om skilsmässa.

– Det här året... det är ingen hemlighet att jag har skilt mig, så jag visste att julen tillsammans skulle bli annorlunda i vilket fall som helst. Och då kändes det som att jag kanske kan... Den här tiden kanske kan fyllas med nånting som är rimligt och vettigt. Och jag och min dotter får fortfarande fira jul tillsammans och på det här sättet är jag fortfarande med på julafton ändå, lite grann i alla fall, säger han till Aftonbladet och tillägger att det känns som en skänk från ovan.

Familjens uppmaning

Tareq Taylor berättar också att han inte dubbelkollade med familjen innan han tackade ja – det behövdes inte.

– Nej, men vi har pratat om det här tidigare. Under åren som har gått så har det skämtats: ”Åh, Tareq, de kommer säkert fråga om du ska vara julvärd. Om du skulle bli det får du aldrig tacka nej” hahaha så det kändes som att jag hade den välsignelsen med mig.

Annons