Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tareq Taylors tårar hos Carina Bergfeldt – efter insikten om dottern

05 mar, 2021 
AvAino Oxblod
FotografSVT.
Tareq Taylor gör succé i Tareq Tayors matresa på SVT, där han vistas i Jerusalem med sin bror och pappa.
Men tiden han tillbringat med familjen har fått honom att inse saker i sin relation till dottern Ellen – som får honom att bryta ihop i tårar i fredagens Carina Bergfeldt.
Hon är ju mitt ljus i livet och jag älskar henne och det kan jag aldrig säga tillräckligt mycket, säger han.
Annons
Tareq Taylors tårar och hyllning till sin dotter.Brand logo
Tareq Taylors tårar och hyllning till sin dotter.

Tareq Taylors matresa på SVT har blivit en stor framgång både för kanalen och kändiskocken Tareq. I programmet åker han med sin pappa och bror till pappans hemstad Jerusalem, och både lagar mat och besöker platser de varit på när han var liten.

I Carina Bergfeldt på fredagen undrar programledaren med samma namn om resan påverkat Tareq Taylors relation med sin far.

– Har den här resan gjort att du ser annorlunda på din egen pappa, undrar Bergfeldt.

Men snarare verkar det ha påverkat hans relation med 17-åriga dottern Ellen, hans enda barn.

– Jag har nog fått en tydligare förståelse för hur pass viktig papparollen är, eller min roll i förhållande till Ellen. Hon är ju mitt ljus i livet och jag älskar henne och det kan jag aldrig säga tillräckligt mycket. Men ibland glömmer man bort att… jag kanske också kan vara hennes ledstjärna, säger Tareq Taylor i programmet, innan han får avbryta sig för att hans ögon tåras och han börjar darra på rösten.

Annons

Carina Bergfeldt frågar mjukt:

– Vad är det som gör dig så rörd nu?

– Jag vet inte, nu blev det fånigt, säger Tareq Taylor.

Tareq Taylors känslor efter orden om dottern Ellen

Efter en stunds tystnad konstaterar han att han känner beundran för sin dotters styrka, och att det är svårt att vara tonåring.

– Ibland när man blickar tillbaka på sin egen uppväxt, med det som man själv gått igenom, och så ser man på sina egna barn, när jag ser på Ellen som är 17, och allt man går igenom som 17-åring, så har jag sådan beundran för henne. Att någon så stark finns i min närvaro, och som jag också är viktig för. Det är stort för mig.

Annons