Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

The Crown säsong 4 – serien vs. verkligheten i bilder

17 nov, 2020 
AvNina Nyström
Diana i bröllopsklänning i verkligheten och The Crown
Äntligen är den efterlängtade fjärde säsongen av The Crown här! Mest nyfikenhet väcker så klart händelserna kring prinsessan Diana. Vi tar en kik på hur Diana, Charles, drottning Elizabeth och de andra ser ut i serien jämfört med de verkliga bilderna på kungafamiljen.
Annons
Fem intressanta fakta om prinsessan DianaBrand logo
Fem intressanta fakta om prinsessan Diana

Den omtalade fjärde säsongen av hyllade serien The Crown har precis släppts på Netflix, och har mottagits mycket väl av både publik och kritiker.

Kusligt lik Diana

Säsongen baseras på verkliga händelser i det brittiska kungahuset mellan 1979 och 1990, och det som är extra speciellt med den här säsongen är att prinsessan Diana gör entré i serien, vilket väckt stor massmedial uppmärksamhet. Rollen som Diana spelas av Emma Corrin, som har fått mycket beröm för att hon är kusligt lik Diana. Förutom att hon är klädd i likadana kläder, stylad i samma frisyr och har liknande drag så har det också uppmärksammats att hon har samma kroppsspråk som prinsessan.

– Förutom att hon har samma oskuldsfullhet och skönhet som Diana hade som ung, så har hon också, i överflöd, den komplexitet som krävs för att gestalta en extraordinär kvinna som gick från att vara en anonym tonåring till att bli den mest ikoniska kvinnan i sin generation, förklarar Peter Morgan, upphovsman och huvudmanusförfattare för The Crown

Annons

Låt oss för skojs skull jämföra hur en del viktiga nyckelscener porträtteras i The Crown jämfört med hur de faktiskt såg ut i verkligheten. (För tydlighetens skull – serien till vänster, verkligheten till höger...)

The Crown: Verkligheten vs. serien – jämför bilderna!

Drottning Elizabeth på hästryggen vid den årliga högtidsdagen Trooping The Colour, 1979.

Margaret Thatcher och hennes man Denis äntrar 10 Downing Street 1979. Rollen som Thatcher spelas av Gillian Anderson.

Annons

Drottning Elizabeth vinkar från balkongen på Buckingham Palace vid den årliga högtidsdagen Trooping The Colour, 1979.

Diana och Charles offentliggör sin förlovning 1981.

Annons

Charles och Diana besöker Uluru (Ayers Rock) i Australien 1983.

En av säsongens starkaste scener är såklart Dianas och Charles bröllopsdag. Emma Corrin berättar själv om när hon för första gången bar klänningen:

Annons

– Alla tystnade när jag klev ut. Den är så.. hon. Mer än något annat jag bär i serien.

Ny Diana i säsong 5 och 6

Redan nu har man släppt en del information om de två sista säsongerna. I säsong fem och sex kommer istället australiensiska Elizabeth Debicki att ta över rollen som prinsessan Diana. Elizabeth Debicki har tidigare haft roller i filmer som Den store Gatsby, Guardians of the Galaxy och Widows.

Ny drottning i säsong 5 och 6

Det är dessutom dags för ett nytt drottningbyte. Rollen som Elizabeth II kommer att övertas av Imelda Staunton, skådespelerskan som bland annat är känd som Harry Potters nemesis Dolores Umbridge och som också har spelat i Downton Abbey.

Foto: Netflix, TT

Inspirerat av: Cosmopolitan

LÄS MER:

Annons