Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Tilde de Paula Eby berättar om smärtsamma hälsoproblemen

23 sep, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
tilde de paula ber nu människor om tips och råd - efter smärtan i hälsenan.
En joggingtur är Tilde de Paula Ebys medicin efter en stressig dag, men nu säger kroppen ifrån och hon drabbas av svår smärta.
Nu vädjar hon om hjälp!
Annons
TV: Tilde De Paula Ebys stilresa genom årenBrand logo
TV: Tilde De Paula Ebys stilresa genom åren

Den folkkära TV4-programledaren Tilde de Paula Eby, 48, har minst sagt ett fullspäckat schema. Utöver sitt arbete på TV4 så är Tilde de Paula Eby även mamma till fyra ungar.

Sönerna Elian, 21, och Zion, 20, har hon med författaren Daniel Möllberg, dottern Neami, 16, från relationen med Fredrik Bjuhr. Och yngsta sonen Iliyah, 9, som hon har ihop med maken Thomas de Paula Eby, 40. Så vi förstår att det allt jämt är full rulle för Tilde.

Så varvar Tilde ner efter hektiska dagar

Och när stressen tar över efter en hektisk arbetsdag har Tilde ett knep för att få lite kontroll över kropp och sinne samtidigt som hon släpper lös lite endorfiner. Hon joggar! Eller ja, en mix av jogging och promenad.

– Thomas väcker mig med en stor kopp kaffe på sängen, som han gör varje morgon, vardag som helg. Sedan tar jag en ”joggenad”, en kombo mellan jogg och promenad. Vissa kallar det intervaller, men jag tycker joggenad låter skönare. Jag går runt Hagaparken – en sex kilometer lång runda som börjar vid de gamla Tullhusen strax innan Stallmästaregården, fortsätter förbi Haga slott och vidare mot Brunnsviken och Koppartälten. Jag är trött och seg i starten men svettig och glad när jag slutligen viker ut från parken. Framförallt tränar jag för att sortera tankarna och för att endorfinerna ska ta över oron. Flås och eventuella muskler är bonus, förklarade Tilde de Paula Eby i Svenska Dagbladet i somras.

Tilde med maken Thomas och barnen Zion, Naemi, Iliyah.
Tilde med maken Thomas och barnen Zion, Naemi, Iliyah på galapremiär.

Tilde de Paula Ebys plötsliga smärta under träningen

Men nu verkar Tilde de Paula Eby ha stött på patrull. Hennes ”joggenad” är inte längre lika avkopplande och stressbefriande som innan. Tildes kropp säger ifrån, och nu vädjar hon om hjälp från sina följare på Instagram eftersom hon lider av en enorm smärta.

Annons

”ONT!! Alla hälsene-experter - hör upp! Jag är ju inte någon löpare, men springer ändå, för att det är bra och för att jag blir så lycklig när jag är klar”, börjar programledaren sitt inlägg på sina sociala medier.

”Jag kan knappt gå längre!”

”Men sedan i somras får jag, oavsett om jag går raskt, joggar eller springer intervaller, så ont i hälsenorna! Efter typ fem kilometer kan jag knappt gå längre!!! Det går över snabbt efter jag slutat. Men vad är detta??? Och vad ska jag göra för att det ska bli bättre? Är det åldern kanske? Vad säger ni som håller på med löpning och kropp?!”, fortsätter hon samtidigt som hon taggar tv-kollegan doktor Mikael Sandström som ännu inte gett något offentligt svar.

Inlägget har fått många svar med både tips och trix, men de flesta råder Tilde att uppsöka en läkare och en expert.

TV: 6 saker om Tilde de Paula Eby du kanske inte vissteBrand logo
TV: 6 saker om Tilde de Paula Eby du kanske inte visste
Annons