6 ikoniska kärlekspar vi minns
1:08

Efter reklamen: 6 ikoniska kärlekspar vi minns

(1:08)

Slå på ljud

2002

David Hellenius och Renée Nyberg träffades för första gången under inspelningen av Slussen 22:00 det här året. Men det skulle dröja ett år innan de blev tillsammans med varandra.

Micael Engström/TT

2004

Efter att Renée skilt sig från exmaken Jan Zachrisson blev hon och David tillsammans 2003. 2004 syntes de tillsammans på röda mattorna och i offentligheten som ett par för första gången.

Karin Törnblom/TT

Så såg de skalliga kändismännen ut när de hade hår

2006

2006 är Renée Nyberg gravid med vad som ska bli parets enda gemensamma barn, sonen Leo. Här visar hon upp bebismagen på Rockbjörnen i Stockholm.

Cecilia Liljeton/TT

2008

Eftersom de träffades i tv-branschen och båda har fortsatt på den banan är det inte konstigt att Hellenius och Nyberg har hunnit med en del Kristallengalor genom åren.

Cecilia Liljeton/TT

2009

Paret har sällan visat upp sig i privata sammanhang, utan mest fotats på röda mattor under sina många år tillsammans – därför blir man lite förvånad när de sitter och äter lunch under ett Kalas på Gokartpalatset.

Cecilia Liljeton/TT

Kändisarna som dejtade varandra innan de blev kända

2011

På Kristallengalan 2011 sprang David och Renée in i David gamla parhäst Peter Magnusson, som han gjorde Hey Baberiba tillsammans med.

Eero Hannukainen/TT

2013

På QX-galan 2013 delade David Hellenius och Renée Nyberg ut pris tillsammans.

Karin Törnblom/TT

2014

När vännerna Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Jessica Westergård gifte sig i Gustavsbergs kyrka 2014 var David Hellenius och Renée Nyberg självfallet där, sommarfint uppklädda.

Patrik Österberg/TT

Jan Trolin höll dödliga sjukdomen hemlig

2015

Året därpå var det dags för Let's dance-domaren Tony Irving att gifta sig med kärleken Alexander Skiöldsparr, och Hellenius och Nyberg ville såklart vara med och fira dem också!

Karin Törnblom/TT

2016

Innan 2016 har David och Renée inte jobbat ihop särskilt mycket, sedan innan de blev tillsammans i början av 2000-talet. Men nu programleder de Humorgalan i förmån för Unicef tillsammans – och bjuder på oväntade händelser.

Karin Törnblom/TT

2017

Humorgalan gick så bra året innan att David och Renée får axla rollerna som programledare även året därpå. Den här gången gästas de bland annat av Henrik Dorsins karaktär från Solsidan, Ove Sundberg.

Karin Törnblom/TT

13 svenska kvinnor som blev ihop med världskända män

2019

I 15 år ledde David Hellenius Let's dance, först med Agneta Sjödin, sedan Jessica Almenäs och till sist Tilde de Paula Eby. Frun Renée blev aldrig kollega, men satt likväl i publiken och var med i en sketch 2019.

Karin Törnblom/TT

2020

På en coronanpassad Kristallengala 2020 gör David Hellenius och Renée Nyberg något hittills unikt – de är det enda gifta paret som vunnit bästa manliga programledare och bästa kvinnliga programledare på galan samma år. Det måste firas med en liten puss!

Stina Stjernkvist/TT
Mest läst