Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tilde de Paula Eby besegrade rädslan – nya stora satsningen i livet

09 jul, 2021 
AvLinus Brännström
FotografTT
Tilde de Paula Eby
Tilde de Paula Eby har tackat nej till ett program under eget namn flera gånger. Till slut hade hon modet att tacka ja – nu kommer talkshowen Tilde.
Annons
6 saker om Tilde de Paula Eby du kanske inte vissteBrand logo
6 saker om Tilde de Paula Eby du kanske inte visste

Tilde de Paula Eby har jobbat på TV4 sedan 1997 och är en av kanalens riktigt stora profiler – under sin karriär har hon gjort allt från Nyhetsmorgon till Let's dance och på senare tid succén Efter fem.

Men hon har aldrig fått ett program uppkallat efter sig – förrän nu.

– Jag har varit programledare på TV4 i ungefär 25 år och flera gånger fått frågan, ska du inte göra ett program under eget namn? Och jag har bara sagt nej nej nej, det går inte, det är för läskigt. Sedan började jag närma mig 50 och då vet jag inte vad som hände, jag tänkte: Det låter kul, vi kör, berättade hon i Nyhetsmorgon när Tilde, som programmet heter, tidigare i sommar.

Hon berättade också att alla från Mia Skäringer till Stefan Löfven och Veronica Maggio kommer att gästa hennes nya program i TV4 som direktsänds från Junibackens terass i Stockholm.

Tilde de Paula Eby tyckte att det var läskigt med ett program i eget namn.

Gäster i Tildes talkshow

Vilka som gästar Tildes pratshow avslöjas från vecka till vecka.

– I min nya talkshow ser jag fram emot att mina gäster ska ha gott om tid i samtalet och att man ska hinna prata till punkt. Det är en spännande blandning av personer som kommer gästa mig i sommar vilket så klart känns jättekul, har hon berättat.

Annons

Det första avsnittet sänds under fredagskvällen och har tre gäster – artisten Darin, Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar och författaren och programledaren Mark Levengood.

– Konstellationerna av gästerna i de olika programmen kommer i vissa fall ha en koppling sinsemellan för givande och förhoppningsvis överraskande samtal. Dessutom känns det superkul att kunna erbjuda musik med några av Sveriges främsta artister att förgylla kvällen med. Jag ser verkligen fram emot fredagskvällarna i sommar, har Tilde de Paula Eby berättat.

Det blir alltså inte särskilt mycket semester i sommar men Tilde de Paula Eby har förberett sig på bästa sätt. Inför premiärprogrammet delade hon med sig av flera bilder på sin familj på Instagram och förklarade att hon "laddat upp med kärlek".

Tilde de Paula Eby med delar av familjen – maken Thomas de Paula Eby och barnen Ilyah och Naemi.

Tilde de Paula Ebys stora familj

Tilde de Paula Eby, som fyller 50 nästa år, är gift med musikern Thomas Eby, 40, från bandet Hoffmaestro – det är från honom hon hämtat den sista delen av sitt efternamn. Paret har sonen Ilyah tillsammans.

Annons

– Thomas är mitt livs kärlek men också bästa vän och jag vill ju hänga med honom så mycket som möjligt. Och han känner likadant, tack och lov. Så vi försöker bara hjälpa varandra så mycket som möjligt och det föder ju generositet, har hon berättat för Expressen.

Men Tildes familj är större än så – hon har totalt fyra barn med tre olika män. Förutom Ilyah har hon Elian och Zion tillsammans med Daniel Möllberg och Naemi med Fredrik Bjuhr.

Att barnen betyder allt är inte att tveka på – Tilde har till och med gjort tatueringar med deras namn.

– På höger på insidan av min arm har jag namnen på mina barn – Ilyah, Zion, Naemi och Elian. På den andra har jag ett "T" och ett hjärta. Det är T för Tomas, inte för Tilde, Thomas är min man. Han har likadant på sin arm, har Tilde de Paula Eby berättat i podden Nemo möter en vän.

Annons