Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Tilde de Paula Eby om känslorna över att bli äldre

07 dec, 2021 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
tilde de paula eby
Tittarna har följt den folkkära programledaren Tilde de Paula Eby i tv-rutan sedan hon var 20. Nästa år blir hon 50 och reflekterar över att hon älskar att bli äldre – och att hon misstänker att den bästa tiden i livet inte varit än.
Annons
Tilde De Paula Ebys stilresa genom årenBrand logo
Tilde De Paula Ebys stilresa genom åren

I november blev den folkkära programledaren Tilde de Paula Eby ett år äldre. Hon fyllde 49, och det firades i flera dagar. Av både familj och arbetsplatsen.

”Födelsedagsvecka. Om livet rusade fram innan 49 så har det inte direkt tappat fart efter”, skriver Tilde följt av en emoji som skratt-gråter, i ett inlägg på Instagram.

Ja, under födelsedagsveckan var det fullt ös. Förutom att fira sig själv så fick hon äran att inviga Stockholms jul, och där med tända all julbelysning i Stockholm.

”Fick inleda veckan med att tända julbelysningen i Stockholm, kransar, granar, älgar, renar… på gator och torg runt hela stan. Välkommet i november-mörkret!”.

”Jag har älskat att bli äldre”

I mer än halva sitt liv har Tilde huserat i tv-rutan, och tittarna har sett hennes otroliga resa till att bli den varma och proffsiga programledaren som hon är idag. Att bli äldre är ingenting som Tilde de Paula Eby har något emot – tvärtom så har hon njutit av att åldras.

Annons

– Jag har älskat att bli äldre, eftersom jag känner större makt och kunskap att ta hand om mig själv. Det är ett skönare ställe mentalt. När jag ser tillbaka på livet mellan 20 och 30 var det mycket jobb, fest, första egna bostaden och gå in i sin första superseriösa relation. Ett startup-årtionde. Allting var wow, sa hon i en intervju med Hälsoliv under sommaren.

Tror att den bästa tiden kommer efter 50

I samma intervju med Hälsoliv resonerade hon kring livets faser, och hur allt förändras till det bättre under åren. Tilde de Paula Eby som nästa år blir 50 misstänker att den bästa perioden är mellan just 50 till 60.

– Mellan 30 och 40 var ett tufft och kravfyllt årtionde. Vara vuxen, jobba mycket, flytta, bilda familj. När barnen kom skiftade jag fokus för första gången. Det var som att vända sig 180 grader från sig själv till en annan. Mellan 40 och 50 är det ganska skönt. Barnen börjar bli stora, man får tillbaka lite av sitt eget liv och sliter inte på samma sätt. Där är jag nu, jag är 48. Men 50 till 60 kanske är bästa perioden, om man får ha hälsan? Då är barnen vuxna, säger hon.

Annons