malou von sivers
TV: Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar
0:54

Efter reklamen: TV: Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

(0:54)

Slå på ljud

Malou von Sivers, 68, och maken Sten Haage, 70, har varit ett par i över 40 år, och tillsammans har turturduvorna barnen Sebastian, 34, Malcolm, 31, och Julia, 24. Malou von Sivers söner gör som sin mor och arbetar inne i TV4-huset på Gärdet i Stockholm. Äldsta sonen Sebastian arbetar som tv-producent och mellanbarnet Malcolm arbetade till i maj förra året som researcher för TV4, för att sedan göra ett kortare inhopp på SVT:s Morgonstudion, för att sedan återgå till TV4 där han idag är en redaktionell medarbetare.

Så lever Jesper Börjesson och andra Nyhetsmorgon-profiler i dag

Malou von Sivers: Sönerna måste arbeta hårdare

När Malou von Sivers funderar på om hennes kollegor har några åsikter om att hennes söner arbetar på TV4, gör hon klart att hon tror att Sebastian och Malcolm von Sivers Haage egentligen måste arbeta hårdare än sina medarbetare. Eftersom de måste bevisa att de inte åkt på en räkmacka in i arbetslivet.

– Det är nog så att om man är släkt eller familj får man jobba hårdare för att bevisa att man kommit in på egna meriter. Det går att jämföra med om man är kvinna i manliga domäner. För mig har det varit en bra drivkraft, berättar Malou von Sivers i Aftonbladet.

Malou von Sivers med sonen Sebastian

Malou von Sivers med äldsta sonen Sebastian på galej.

Malou von Sivers chock över sonens karriärsval

Äldsta sonen Sebastian som verkligen har gått i mammas fotspår, och tidigare varit programledare i Nyhetsmorgon, arbetar idag främst bakom kamerorna. Nu är han producent för Efter fem med Tilde de Paula Eby i spetsen. Men när han var med som programledare i morgonsoffan blev mamma Malou minst sagt förvånad.

– Mamma var genuint chockad. Hon har ju frågat vad jag vill göra och jag har alltid sagt att jag nog inte vill vara framför kameran. Hon trodde nog inte att jag skulle följa i hennes spår, har Sebastian von Sivers Haage tidigare sagt till Aftonbladet.

Dottern Julia har dock valt att inte gå in i mediabranschen. Hon jobbar i stället med kundrelationer på ett bilföretag.

Malou von Sivers barn har vuxit upp – så ser de ut och lever i dag

Maken Sten Haage och Malou von Sivers med barnen Julia och Malcom på Kristallengalan 2021.

Malou von Sivers om kärleken till maken Steen – efter alla år

TV: 6 kändisbarn som har gått i sina föräldrars fotspår
1:27

Efter reklamen: TV: 6 kändisbarn som har gått i sina föräldrars fotspår

(1:27)

Slå på ljud
Mest läst