Tilde de Paula Eby och maken Thomas de Paula Eby
0:39

Efter reklamen: Tilde De Paula Ebys stilresa genom åren

(0:39)

Slå på ljud

I tolv år har TV4-programledaren Tilde de Paula Eby, 48, och kärleken Thomas de Paula Eby, 40, varit ett par, och de två verkar kärare än någonsin. Efter tre år tillsammans gifte de sig i november 2012, och paret har sonen Ilyah tillsammans.

Från början var Tilde de Paula Eby osäker på om hon skulle våga sig in i en ny relation, efter att ha gått igenom flera separationer med sina barns pappor.

– Kärlek är ju så läskigt på det sättet att det kan göra så fruktansvärt ont. Är det inte konstigt, att av alla saker man varit med om i livet, så är just obesvarad kärlek eller ett kärlekssvek, att det ska vara så uppenbart smärtsamt. Alltså det är ju nästan som en fysisk smärta, har Tilde de Paula Eby sagt i podcasten Sårbar och superstark.

Därför planerar Tilde de Paula Eby att gifta om sig med maken Thomas

Tilde de Paula Ebys känslor skrämde henne

Tilde och Thomas hade träffats i olika sammanhang några gånger genom gemensamma vänner, men en kväll förändrades allt. Helt plötsligt slog det så starka gnistor att Tilde de Paula Eby blev rädd, och valde att lägga benen på ryggen.

– Det var som om någon klappat till mig. Det var som om jag fått en spark i mellangärdet. Och så såg jag bara hans blick. Och så tänkte jag bara: ”Run Forrest, run!”, jag vände på klacken och gick. Det var vad jag gjorde, berättar hon i podcasten.

Hennes initiala reaktion var dock inget som avskräckte den yngre mannen, som då spelade i bandet Hoffmaestro. Men hade inte han tagit kontakten igen hade de kanske aldrig påbörjat sin numera långa kärlekshistoria.

– Han fick mig att känna mig så pass trygg att jag vågade släppa in honom.

Så får Tilde och Thomas kärleken att hålla

För att få karriärer och privatliv att gå ihop så hjälps Tilde och Thomas åt så mycket de kan – men prioriterar också att umgås med varandra så mycket som möjligt. Egentid är inget som Tilde prioriterar.

– Att man börjar dela upp sig, ”om du får tisdagskvällar så tar jag torsdagskvällar”. Då blir det plötsligt en fajt mellan två personer om vem som ska få mest tid utan den andra. I förlängningen tror jag inte att det är superbra, har hon sagt i Expressen.

– Thomas är mitt livs kärlek men också bästa vän och jag vill ju hänga med honom så mycket som möjligt. Och han känner likadant, tack och lov. Så vi försöker bara hjälpa varandra så mycket som möjligt och det föder ju generositet.

Tilde de Paula Ebys barn har vuxit upp – så ser de ut i dag!

Firat 12 år med Thomas de Paula Eby

När paret firade 11 år tillsammans förra året så hyllade Thomas de Paula Eby sin fru på Instagram, med ett fint inlägg.

”11 år i dag, vi valde varandra. Det bästa beslutet i mitt liv! Du är också den bästa mamman till fyra fantastiska barn. Jag älskar dig”, skrev han då.

Och känslorna verkar hålla i sig även i år. Under sommaren sänder Tilde de Paula Eby en direktsänd pratshow, Tilde, och när artisten Daniela Rathana gästade hade hon med Thomas de Paula Eby på congatrummor – och hyllade deras relation.

TV4-kvinnornas okända män – profilernas kärleksliv bakom kameran

– Vi ser upp till dig väldigt mycket, vi tycker du är jättecool och er relation är verkligen en förebildsrelation, sa Daniela i sändningen.

– Det där är alltså min man. Det här blev så internt nu, svarar Tilde – som också la upp en bild på Instagran, på när hon pussade sin man under repetitionerna.