Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Tina Leijonberg lämnade Söndagsöppet – nu får hon inga jobb

05 feb, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Tina Leijoberg.
I slutet av 90-talet var Tina Leijonberg en av Sveriges kändaste tv-profiler, när hon syntes i både Tre kronor och Söndagsöppet.
När Tina fick barn lämnade hon Söndagsöppet, något hon ser som ett av sitt livs stora misstag – och i dag har hon svårt att få jobb.
– Jag är i så fel ålder. Jag ser mycket yngre ut än 61, säger hon till Aftonbladet.
Annons
Oväntade kändisar som ställt upp i MelodifestivalenBrand logo
Oväntade kändisar som ställt upp i Melodifestivalen

I mitten av 1990-talet var det svårt att slå på tv-apparaten utan att se Tina Leijonberg i rutan. Hon spelade rollen som Pilla i Tre kronor, som då var den hetaste såpan i Sverige. Hon hade också tävlat i Melodifestivalen två gånger när hon 1996 började leda Söndagsöppet tillsammans med Uffe Larsson.

Trots att Söndagsöppet var ett av SVT:s mest omtyckta underhållningsprogram så valde Tina Leijonberg att hoppa av i december 1997, efter att ha fått sin son Theo.

Annons

– Det var Theos pappa som inte ville att jag skulle fortsätta. Han ville inte vara barnvakt. Han tyckte att det skulle ta för mycket tid från barnet om jag fortsatte med Söndagsöppet. Så han fick mig att sluta. Det här är ju snart 30 år sen. Det var en annan tid då, säger Tina Leijonberg till Aftonbladet.

Hon räknar avhoppet som ett av sitt livs största misstag, men är inte bitter på sin ex-partner.

Tina Leijonberg.
Tina Leijonberg.

– I dag har vi en bra relation, han har två barn till som är Theos halvbröder och jag är jättegod vän med deras mamma, men han vet att jag fortfarande är ledsen över att jag inte fortsatte med Söndagsöppet, säger hon.

Annons

Får inga jobb

På 00-talet spelade Tina Leijonberg mest i teaterföreställningar och musikaler, men numera har hon svårt att få jobb. För Aftonbladet berättar Tina att hon har arbetat inom vården, och söker alla möjliga jobb – men att hon sällan får de skådespelarjobben hon söker på grund av sin ålder.

– Jag är i så fel ålder. Jag ser mycket yngre ut än 61. Det gör jag ju. Men mellan 45 och 70, då finns inte vi. Jag skulle kunna få en roll som 50-åring. Men alla de som ska göra 50, det är alla de som har gjort 50 innan. Det är alltid samma. Det är samma personer som spelar de rollerna.

Svenska programledarna då och nuBrand logo
Svenska programledarna då och nu
Annons