1:02

Efter reklamen: Säsongspremiär för Karl Fredrik på Österlen

(1:02)

Floristen tillika trädgårdsmästaren Karl Fredrik Gustafsson och hans kära man Petter Kjellén bor på gården Eklaholm i skånska Österlen, i vilken de även driver en trädgårds- och inredningsbutik. Tillsammans med hunden Hamlet och katterna Leopold och JC lever de ett blommigt och ljuvligt landet-liv. På tisdagar klockan 20.00 i TV4 kan man även följa Karl Fredriks liv på gården, och man kan även ta del av hans bästa tips för trädgård, blommor och inredning.

Marie Mandelmann om sorgen efter pappans bortgång

Sänds nu på samma tid som SVT:s Trädgårdstider

I gårdagens avsnitt av Karl Fredrik på Österlen kom vännerna Marie och Gustav Mandelmann för att fira midsommar på Eklaholm. Och Karl Fredrik piffade Marie Mandelmanns hår, och hennes ikoniska fläta. Karl Fredrik och Petter fick ringa in grannarna som tvingades hjälpa till med att bära en tung och lång flaggstång som sedan skulle monteras på plats. Karl Fredrik besökte även kriminalvårdsanstalten i Tygelsjö där internerna arbetar med växter.

Men allt detta missade man om man istället valde att titta på SVT:s trädgårdsprogram Trädgårdstider, som sänds samma tid. Att de båda programmen sänds på samma dag, och samma tid varje vecka har nu fått flertalet tittare att reagera starkt. Vilket kan vara förståeligt eftersom valet mellan Karl Fredrik och company och det andra trädgårds-gänget med Pernilla Månsson Colt, John Taylor, Tareq Taylor och Malin Persson i rabatten – är tufft!

Gustav Mandelmanns svar efter tittarnas kritik mot djurhanteringen

Kritiken mot TV4:s beslut om sändningstiden: ”Fruktansvärt!”

När Marie Mandelmann uppdaterade sina sociala medier under gårdagen, där hon ville upplysa sina följare om sitt och makens inspel i vännens program, fräste ett par tittare ifrån.

”I kväll gästar vi Karl Fredrik och Petter på Österlen, TV4 kl 20.00. Hur man blir ett blomsterarrangemang.....och firar midsommar två gånger samma år...”, skrev Marie, och under inlägget kom kritiken:

”Så dumt, krockar med trädgårdstider i 1:an”, skriver en person som också tryckte till med en sur-gubbe. ”Trist programkrock”, skriver en annan. Och ”Fruktansvärt dumt att lägga det samtidigt som Trädgårdstider. Tror att man tappar tittare på det. Synd”, slår en tredje fast.

Kritiken under Marie Mandelmanns inlägg är inte det enda, samma ton går att urskilja i Karl Fredriks sociala medier-kanaler.

”Två trädgårdsprogram på samma dag och tid. Hur tänkte TV4 när bytte dag???”, skriver en irriterad tittare.

Karl Fredrik och Petters kärlekshemlighet – så vårdar de relationen

Karl Fredrik Gustafsson svarar: ”Det är ingen tävling”

Att den ändrade sändningstiden fått en stor dos kritik över sig, gör nu att Karl Fredrik vill informera sina tittare om både repriser och streamingtjänsterna som de båda kanalerna erbjuder online.

”Varför måste media måla upp programkrocken som en duell!? Det är ingen tävling, jag förespråkar mer trädgård och mer blommor och mer inspiration till alla tittare! De som vill se Trädgårdstider i efterhand kan ju se det på SVT Play och de som vill se vårt program kan när som se det på TV4 Play och C More! Ha en fin dag, ni är bäst! Tack för att ni finns alla följare!”, svarar Karl Fredrik upp på kritiken som uppenbarligen nått honom.

Karl Fredrik på Österlen öppnar sitt otroliga hem – häng med in!

Utvald läsning

Femina